Manual de utilizare al aplicatiei KMR


Caracteristici generale

KMR (Keep the Machine Running) este o aplicatie software destinată managementului activitatii de mentenanta a echipamentelor dintr-o fabrica, companie, cladire de birouri etc. Rolul sau principal este acela de a organiza eficient intreaga activitate de mentenanta si de a oferi personalului responsabil control asupra echipamentelor, materialelor, activitatilor si costurilor asociate mentenantei.

Instalare

Pentru a instala aplicatia accesati din browser locatia unde ati copiat aplicatia.

pagina instalare pas 1

Din aceasta pagina trebuie sa selectati limba paginilor de instalare (romana sau engleza).

pagina instalare pas 2

pagina instalare pas 3

In aceasta pagina trebuie sa completati urmatoarele campuri:

  1. numele bazei de date
  2. username-ul utilizatorului care are acces la baza de date
  3. parola utilizatorului
  4. host-ul bazei de date
pagina instalare pas 4

Din aceasta pagina trebuie sa selectati structura bazei de date: baza de date goala sau baza de date cu cateva informatii. Campurile "Link aplicatie" si "Cale aplicatie pe server" sunt completate automat si nu sunt editabile.

Daca instalarea a fost efectuata cu succes va fi afisata urmatoarea pagina:

pagina instalare pas 5

Dupa autentificarea cu succes va trebui sa introduceti licenta aplicatiei:

adaugare licenta

Login

Pentru a putea accesa platforma web, mai intai trebui sa va autentificati/logati. Accesati link-ul furnizat sau locatia unde ati instalat aplicatia, apoi introduceti datele de autentificare.

formular login

Dupa ce v-ati logat, ati facut modificarile necesare si considerati ca ati terminat lucrul, se recomanda sa va delogati accesand optiunea "Logout" buton logout din coltul dreapta-sus al aplicatiei. Astfel veti preveni ca o alta persoana care are acces la calculatorul de pe care v-ati logat sa intre in aplicatie, avand acces la contul dumneavoastra.

Meniu administrativ

Meniul administrativ este localizat in partea de sus a paginii iar elementele acestuia sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat (daca nu are capabilitati de vizualizare/editare asupra unei anumite sectiuni, elementul corespunzator nu va fi afisat)

meniu administrativ

Profil

Meniul de administrare a profilului este localizat in coltul din dreapta sus al paginii si permite efectuarea unor anumite operatiuni, in functie de permisiunile rolului utilizatorului curent.

submeniu profil

Operatiunile posibile sunt :

Schimba limba - schimba limba interfetei ;

formular schimba limba

Schimba parola - schimba parola utilizatorului autentificat;

formular schimba parola

Acces profil - deschide pagina de editare a profilului;

formular administrare profil

Log Out - delogheaza utilizatorul curent

Daca utilizatorul nu are permisiunea de a edita datele dintr-o anumita pagina, dar are drept de vizualizare, campurile din pagina respectiva vor fi dezactivate (nu pot fi editate).

Ajutor

În secțiunea de Ajutor veți găsi resursele necesare pentru a înțelege cum se folosește corect aplicația.

submeniu profil

Operatiunile posibile sunt :

Contact - trimitere către pagina cu datele de contact, pentru asistență ;

Întrebări frecvente - răspunsuri la cele mai comune probleme pe care este posibil să le întâmpinați ;

Documentație - informații în detaliu despre fiecare modul al aplicației ;

Tutoriale - demonstrații video asupra a cum se pot folosi modulele aplicației ;

Configurari

In functie de permisiunile rolului utilizatorului logat, anumite elemente din submeniu nu vor fi afisate. Configurarile posibile sunt:

  1. Locatii echipamente
  2. Setari generale
  3. Tipuri senzori
  4. Roluri
  5. Utilizatori
  6. Competente
  7. Proceduri de lucru
  8. Administrare configurari mail
  9. Back-up BD

Locatii echipamente

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a locatiilor echipamentelor, accesati Configurari->Locatii echipamente din meniul de administrare.

meniu administrare locatii

pagina administrare locatii

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare a unei noi locatii; formular adauga locatie

      Nume (camp obligatoriu) - numele locatiei
      Descriere (camp obligatoriu) - descrierea locatiei
      Latitudine - latitudinea locatiei
      Longitudine - longitudinea locatiei
      Icon - icon-ul locatiei pentru reprezentarea pe harta

      Daca adaugarea locatiei s-a realizat cu succes, va fi afisat un mesaj ca in imaginea urmatoare: mesaj adaugare locatie cu succes

      In caz contrar va fi afisat un mesaj de eroare: mesaj adaugare locatie cu succes

    3. Vizualizeaza Harta locatii - deschide un modal in care este afisata harta cu locatiile disponibile modal vizualizeaza harta

    4. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a locatiilor dintr-un fisier Excel pagina import locatii

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      La fel ca si in cazul adaugarii de locatii, campurile obligatorii sunt: nume, descriere si icon. Restul campurilor (latidudine, longitudine) pot fi lasate necompletate.

      Selectati fisierul de import (2) apoi selectati una din optiunile pentru inregistrari (3): sari peste duplicate (locatiile cu aceleasi nume nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (locatiile cu acelasi nume vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (4).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (locatii al caror nume nu se regaseste in baza de date)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (locatii al caror nume exista in baza de date si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (locatii al caror nume exista in baza de date) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste locatii nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de locatii care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campurilor obligatorii (nume, descriere si icon)

    5. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate locatiile disponibile
    6. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate locatiile existente in aplicatie. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, descrierea locatiei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra locatiei respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel locatii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile locatiei modal vizualizare locatie
    2. Editare - deschide pagina de editare a locatiei. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea locatiei, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare locatie
    3. Stergere - sterge locatia respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa stergeti locatia respectiva dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere locatie

  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Setari generale

Pentru a accesa pagina de setari generale dati click pe Configurari->Setari generale.

link acces setari generale

Se va deschide o pagina ce contine setarile generale ale aplicatiei:

pagina setari generale

Aceasta pagina contine 2 zone principale: zona de formular (1) si zona de butoane (2). Zona de formular contine urmatoarele campuri:

Nume beneficiar - numele companiei/beneficiarului - acest nume este folosit la generarea procesului verbal de interventie
Adresa beneficiar - adresa companiei/beneficiarului - aceasta adresa este folosita la generarea fisei/procesului verbal de interventie
Asociaza locatiile cu nomenclatoarele - in cazul in care aceasta optiune este bifata preferintele, categoriile de echipamente/consumabile, tipurile/cauzele/simptomele de interventii, furnizorii si consumabilele vor fi asociate cu o anumita locatie. In caz contrar, nomenclatoarele vor fi aceleasi pentru toate locatiile.
Moneda - moneda ce va fi folosita la costuri
Utilizeaza stoc consumabile - daca aceasta optiune este bifata, stocul consumabilelor va fi utilizat in anumite zone ale aplicatiei
Permite suprascrierea preturilor la consumabilele adaugate la revizie/interventie - in cazul in care aceasta optiune este bifata pretul consumabilelor poate fi editat din tabelul de materiale utilizate/planificate (pretul va fi modificat doar pentru acea revizie/interventie). In caz contrar, pretul nu va putea fi modificat.
Nr. ore dupa care cererea de materiale noua este considerata intarziata - aceasta valoare este folosita pentru filtrarea cererilor de materiale ce vor fi afisate in zona de status (vor fi afisate cererile noi ce nu au primit inca nici un status si sunt mai vechi decat aceasta valoare)
Nr. ore dupa care tichetul nou este considerat intarziat - aceasta valoare este folosita pentru filtrarea tichetelor ce vor fi afisate in zona de status (vor fi afisate tichetele noi ce nu au fost aprobate/refuzate si sunt mai vechi decat aceasta valoare)
Nr. ore dupa care tichetul acceptat este considerat intarziat - aceasta valoare este folosita pentru filtrarea tichetelor ce vor fi afisate in zona de status (vor fi afisate tichetele ce au fost acceptate dar nu au primit un status si sunt mai vechi decat aceasta valoare)
Numarul de ani pentru care se stocheaza log-ul - log-urile mai vechi de aceasta valoare vor fi automat sterse
Activati trimiterea de SMS-uri din aplicatie (necesita si activarea serviciului de catre Quartz Matrix) - daca aceasta optiune nu este activata, in cazul in care se adauga tichete si prioritatea este "Critic" sau "Urgent", nu vor mai fi trimise SMS-urile
Dimensiune maxima incarcare video (MB) - dimensiunea maxima ce o poate avea un video cand se adauga la revizii
Numarul de ani pentru care se stocheaza valorile medii ale senzorilor - valorile medii mai vechi de aceasta valoare vor fi automat sterse
Campuri incluse in codul QR - selectati campurile ce doriti sa le includeti in codurile QR

Dupa ce ati terminat de facut modificarile necesare, dati click pe butonul "Salveaza" (2). In cazul in care doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti pe pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi".



Tipuri senzori

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a tipurilor de senzori, accesati Configurari->Tipuri senzori din meniul de administrare.

meniu administrare tipuri senzori

pagina administrare tipuri senzori

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare a tipului de senzori; formular adauga tip senzori

      Nume (camp obligatoriu) - numele tipului de senzori
      Descriere - descrierea tipului de senzori

      Dupa ce ati terminat de completat datele de mai sus, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a tipurilor de senzori dintr-un fisier Excel pagina import tip senzori

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      La fel ca si in cazul adaugarii tipului de senzori, campul obligatoriu este numele tipului de senzori. Celalalt camp (descrierea) poate fi lasat necompletat.

      Selectati fisierul de import (2) apoi selectati una din optiunile pentru inregistrari (3): sari peste duplicate (tipurile de senzori cu acelasi nume nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (tipurile de senzori cu acelasi nume vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (4).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (tipuri de senzori al caror nume nu se regaseste in baza de date)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (tipuri de senzori al caror nume exista in baza de date si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (tipuri de senzori al caror nume exista in baza de date) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste tipuri nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de tipuri de senzori care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campului obligatoriu (nume)

    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate tipurile de senzori
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate tipurile de senzori existente in aplicatie. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, descrierea tipului de senzori, si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra tipului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel tipuri senzori

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile tipului de senzori modal vizualizare tip senzori
    2. Editare - deschide pagina de editare a tipului de senzori. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea tipului de senzori, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare tip senzori
    3. Stergere - sterge tipul de senzori respectiv. Poate fi sters orice tip de senzori, mai putin tipul "Prezenta". Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa stergeti tipul respectiv dand click pe butonul "Da" (1).
      modal confirmare stergere tip senzori

  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Roluri

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a rolurilor, accesati Configurari->Roluri din meniul de administrare.

meniu administrare roluri

pagina administrare roluri

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare rol; formular adauga rol

      Nume (camp obligatoriu) - numele rolului - acest nume trebuie sa fie unic
      Nume scurt (camp obligatoriu) - numele scurt al rolului - acest nume trebuie sa fie unic
      Descriere (camp obligatoriu) - descrierea rolului
      Permisiuni - permisiunile rolului in cadrul aplicatiei

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a rolurilor dintr-un fisier Excel pagina import roluri

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      Implicit rolurile create prin import nu au nici o permisiune. Acestea trebuie sa fie adaugate prin editarea rolului, dupa import.

      Selectati fisierul de import (2) apoi selectati una din optiunile pentru inregistrari (3): sari peste duplicate (rolurile cu acelasi nume nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (rolurile cu acelasi nume vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (4). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (5).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (roluri al caror nume/nume scurt nu se regaseste in baza de date)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (roluri al caror nume/nume scurt exista in baza de date si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (roluri al caror nume/nume scurt exista in baza de date) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste roluri nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de roluri care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campurilor obligatorii (nume, nume scurt si descriere)

    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate rolurile disponibile
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate rolurile existente in aplicatie. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau nume scurt si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/nume scurt/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, numele scurt, descrierea rolului si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra rolului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel locatii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile rolului modal vizualizare rol
    2. Editare - deschide pagina de editare a rolului. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea rolului, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare rol
    3. Stergere - sterge rolul respectiv. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere rol

  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Utilizatori

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a utilizatorilor, accesati Configurari->Utilizatori din meniul de administrare.

meniu administrare utilizatori

pagina administrare utilizatori

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare utilizator; formular adauga utilizator

      Pasul 1 - completati campurile urmatoare:

      Username (camp obligatoriu) - numele cu care se va autentifica utilizatorul - acesta trebuie sa fie unic
      Parola (camp obligatoriu) - parola utilizatorului - aceasta trebuie sa contina minim 5 caractere
      Nume (camp obligatoriu) - numele utlizatorului
      Prenume (camp obligatoriu) - prenumele utilizatorului
      Email (camp obligatoriu) - emailul utilizatorului - acesta trebuie sa fie unic
      Functia - functia utilizatorului
      Adresa - adresa utilizatorului
      Localitate - localitatea utilizatorului
      Tara - tara utlizatorului
      Selecteaza limba - limba in care va fi afisata interfata
      Telefon (camp obligatoriu)- numarul de telefon al utilizatorului
      Cost ora lucru (camp obligatoriu) - costul orei de lucru a utilizatorului

      Pasul 2 - selectati rolul utilizatorului

      Pasul 3 - selectati locatiile in care are acces utilizatorul

      Pasul 4 - adaugati competentele utilizatorului - dati click pe una din optiunile din lista de competente, apoi pe butonul buton plus. In functie de aceste competente utilizatorii apar in lista de executanti pentru o anumita procedura a unei revizii.

      Pasul 5 - dupa ce ati terminat de completat datele de mai sus, dati click pe butonul "Salveaza". Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara dati click pe butonul "Inapoi".

    3. Cautare avansata - deschide un modal in care sunt afisate o serie de campuri dupa care pot fi filtrati utilizatorii: localitate, tara, adresa, telefon, functie. modal cautare avansata utilizatori

    4. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a utilizatorilor dintr-un fisier Excel pagina import utilizatori

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      La fel ca si in cazul adaugarii de utilizatori, campurile obligatorii sunt: username, parola, nume, prenume, email, telefon si cost per ora. Restul campurilor (functia, adresa, localitate, tara, rol) pot fi lasate necompletate.

      Selectati fisierul de import (2) apoi selectati una din optiunile pentru inregistrari (3): sari peste duplicate (utilizatorii cu aceleasi username nu vor mai fi adaugati/actualizati) sau updateaza/suprascrie duplicatele (utilizatorii cu acelasi username vor fi actualizati, iar cei noi vor fi adaugati)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (4).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (utilizatori al caror username nu se regaseste in baza de date)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (utilizatori al caror username exista in baza de date si au fost actualizati) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (utilizatori al caror username exista in baza de date) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - acesti utilizatori nu au fost actualizati

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de utilizatori care nu au fost adaugati din cauza necompletarii campurilor obligatorii (username, parola, nume, prenume, email, telefon si cost per ora)

    5. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toti utilizatorii
    6. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toti utilizatorii existenti in aplicatie. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa username, nume prenume, email si/sau rol folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa username/nume prenume/email/rol/locatii/ultima logare dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine username-ul, numele si prenumele utilizatorului, emailul, rolul, locatiile la care are acces utilizatorul, ultima data cand a fost logat si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra utilizatorului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel utilizatori

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile utilizatorului modal vizualizare utilizator
    2. Editare - deschide pagina de editare a utilizatorului. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea utilizatorului, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. Daca doriti sa schimbati parola utilizatorului trebuie sa dati click pe "Bifati pentru a schimba parola acestui utilizator" (1). pagina editare utilizator
    3. Stergere - sterge utilizatorul respectiv. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa stergeti utilizatorul respectiv dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere utilizator

  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Competente

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a competentelor, accesati Configurari->Competente din meniul de administrare.

meniu administrare competente

pagina administrare competente

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare a competentei; formular adauga competenta

      Nume (camp obligatoriu) - numele competentei
      Descriere - descrierea competentei

      Dupa ce ati terminat de completat datele de mai sus, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a competentelor dintr-un fisier Excel pagina import competente

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      La fel ca si in cazul adaugarii competentei, campul obligatoriu este numele competentei. Celalalt camp (descrierea) poate fi lasat necompletat.

      Selectati fisierul de import (2) apoi selectati una din optiunile pentru inregistrari (3): sari peste duplicate (tipurile de senzori cu acelasi nume nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (competentele cu acelasi nume vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (4).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (competente al caror nume nu se regaseste in baza de date)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (competente al caror nume exista in baza de date si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (competente al caror nume exista in baza de date) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste tipuri nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de competente care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campului obligatoriu (nume)

    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate competentele
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate competentele existente in aplicatie. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, descrierea competentei, si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra tipului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel competente

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile competentei modal vizualizare competente
    2. Editare - deschide pagina de editare a competentei. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea competentei, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare competente
    3. Stergere - sterge competenta respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa stergeti competenta respectiva dand click pe butonul "Da" (1).
      modal confirmare stergere competente

  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Proceduri de lucru

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a procedurilor de lucru, accesati Configurari->Proceduri de lucru din meniul de administrare.

meniu administrare proceduri de lucru

pagina administrare proceduri de lucru

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare a procedurii de lucru; formular adauga proceduri de lucru

      Nume (camp obligatoriu) - numele procedurii de lucru
      Descriere - descrierea procedurii de lucru
      Competente - lista de competente necesare executiei procedurii

      Dupa ce ati terminat de completat datele de mai sus, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a procedurilor de lucru dintr-un fisier Excel pagina import proceduri

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      La fel ca si in cazul adaugarii procedurilor de lucru, campul obligatoriu este numele procedurii. Celalalt camp (descrierea) poate fi lasat necompletat.

      Selectati fisierul de import (2) apoi selectati una din optiunile pentru inregistrari (3): sari peste duplicate (procedurile cu acelasi nume nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (procedurile cu acelasi nume vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (4).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (proceduri al caror nume nu se regaseste in baza de date)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (proceduri al caror nume exista in baza de date si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (proceduri al caror nume exista in baza de date) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste proceduri nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de proceduri care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campului obligatoriu (nume)

    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate procedurile de lucru
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate procedurile existente in aplicatie. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, descrierea procedurii, si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra procedurii respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel tipuri senzori

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile procedurii de lucru modal vizualizare proceduri
    2. Editare - deschide pagina de editare a procedurilor de lucru. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea procedurilor, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare proceduri
    3. Stergere - sterge procedura respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa stergeti procedura respectiva dand click pe butonul "Da" (1).
      modal confirmare stergere proceduri

  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Administrare configurari mail

Pentru a accesa pagina de administrare configurari mail dati click pe Configurari->Administrare configurari mail.

link administrare configurari mail

pagina configurari email

Aceasta pagina are 2 zone: zona de configurare (1) si zona de testare (2).
  • Zona de configurare:
    Tip trimitere mail - se selecteaza metoda prin care va fi trimis emailul: folosind SMTP sau functia nativa. Daca este selectata varianta nativa nu mai trebuie sa completati celelalte campuri. Este recomandat ca mailurile sa fie trimise folosind SMTP deoarece este o metoda mult mai sigura.
    Host (camp obligatoriu) - adresa serverului de mail
    Port (camp obligatoriu) - in functie de aceasta valoare se stabileste metoda prin care este trimis emailul
    Username (camp obligatoriu) - username-ul contului de email
    Parola (camp obligatoriu) - parola contului
    De la - email (camp obligatoriu) - adresa de email setata ca expeditor
    De la - titlu - titlul email-ului

  • Zona de testare - pentru a testa daca trimiterea emailurilor functioneaza completati campul "Email" cu o adresa de email valida si dati click pe butonul "Trimite".


Backup BD

Daca doriti sa salvati o copie de rezerva a bazei de date accesati Configurari->Backup BD din meniul de administrare.

link meniu backup db

pagina backup db Pasul 1: selectati tipul de backup
  1. Full backup, inserari complete (recomandat) - backup la absolut toate tabelele din baza de date cu insert-uri complete
  2. Full backup, inserari standard - backup la toate tabelele din baza de date cu insert-uri standard
  3. Doar anumite tabele (cu inserari complete) - dupa ce dati click pe butonul "Executa" (3) se va deschide o pagina de unde puteti selecta tabelele la care sa se faca backup
  4. Doar structura tabelelor - backup doar la structura tabelelor
Pasul 2: bifati aceasta optiune daca doriti ca fisierul rezultat sa fie trimis pe mail

Pasul 3: dupa ce ati selectat optiunile dorite dati click pe butonul "Executa". Va fi generat un link de unde puteti salva fisierul de backup rezultat.

In cazul in care doriti sa va intoarceti pe pagina anterioara dati click pe butonul "Inapoi" (4).



Rapoarte

Necesar consumabile

In categoria rapoarte "Necesar consumabile" se gasesc 4 tipuri de rapoarte: dupa importanta, dupa status, dupa solicitant si evolutie cereri consumabile pe timp. Acestea vor fi descrise pe rand, mai jos.

A. Raportul pentru cereri consumabile in functie de importanta

Cereri materiale dupa importanta

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Nume solicitant - selectati numele solicitantului din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Status - selectati statusul din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  4. Perioada: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  5. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului este afisata fiecare tip de importanta in ordine descrescatoare de la stanga la dreapta, iar pe axa verticala numarul acestora ca si cantitate.

B. Raportul pentru cereri consumabile in functie de status

Cereri materiale dupa importanta

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Nume solicitant - selectati numele solicitantului din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Importanta - selectati importanta din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  4. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  5. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului este afisat fiecare tip de status, iar pe axa verticala numarul acestora ca si cantitate.

C. Raportul pentru cereri consumabile in functie de solicitant

Cereri materiale dupa importanta

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Status - selectati statusul din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Importanta - selectati importanta din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  4. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  5. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. O zona ce contine afisarea grafica a raportului.

Pe axa orizontala a graficului este afisat numarul de cereri de consumabile aferent fiecarui solicitant ca si cantitate, iar pe axa verticala numele tuturor utilizatorilor din aplicatie, indiferent daca au sau nu cereri de consumabile completate.

D. Raportul pentru cereri consumabile in functie de evolutia in timp

Cereri materiale dupa importanta

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile
  2. Status - selectati statusul din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Importanta - selectati importanta din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  4. Tip reprezentare timp - selectati tipul de reprezentare in timp din lista care se deschide cu un click pe acest camp, respectiv: pe luna (interval maxim de 36 luni) sau pe zi (interval maxim de 50 zile)
  5. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  6. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului este afisat timpul in luni sau zile, iar pe axa verticala numarul de cereri de consumabile.



Tichete

In categoria rapoarte "Tichete" se gasesc 4 tipuri de rapoarte: dupa prioritate, dupa solicitant, dupa persoana asignata si evolutie tichete pe timp. Acestea vor fi descrise pe rand, mai jos.

A. Raport tichete dupa prioritate

Raport tichete dupa prioritate

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Nume solicitant - selectati numele solicitantului din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina.

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului sunt afisate prioritatile tichetelor, grupate pe doua categorii astfel:

  1. Prioritate solicitata - cu culoare albastra
  2. Prioritate asignata - cu culoare portocalie

pe axa verticala se afiseaza numarul acestora ca si cantitate.

B. Raportul pentru tichete in functie de solicitant

Raport tichete in functie de solicitant

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Prioritate solicitata - selectati prioritatea solicitata din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Prioritate asignata - selectati prioritatea asignata din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  4. Perioada solicitare de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  5. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului este afisat numarul de tichete aferent fiecarui solicitant ca si cantitate, iar pe axa verticala numele tuturor utilizatorilor din aplicatie, indiferent daca au sau nu tichete completate.

C. Raportul pentru tichete in functie de persoana asignata

Raport tichete dupa persoana asignata

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Prioritate solicitata - selectati prioritatea solicitata din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Prioritate asignata - selectati prioritatea asignata din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  4. Status - selectati statusul din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  5. Perioada acceptare de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  6. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului este afisat numarul de tichete aferent fiecarei persoane asignate ca si cantitate, iar pe axa verticala numele tuturor utilizatorilor din aplicatie, indiferent daca au sau nu tichete asignate.

D. Raport tichete evolutie pe timp

Cereri materiale dupa importanta

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Prioritate solicitata - selectati prioritatea solicitata din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Prioritate asignata - selectati prioritatea asignata din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  4. Status - selectati statusul din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  5. Tip reprezentare timp - selectati tipul de reprezentare in timp din lista care se deschide cu un click pe acest camp, respectiv: pe luna (interval maxim de 36 luni) sau pe zi (interval maxim de 50 zile)
  6. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  7. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului.

Pe axa orizontala a graficului este afisat timpul in luni sau zile, iar pe axa verticala numarul de tichete grupate astfel:

  1. tichete in asteptare - cu portocaliu
  2. tichete acceptate - cu verde
  3. tichete refuzate - cu rosu
  4. tichete transformate in mentenanta corectiva - cu albastru

Deasupra graficului sunt afisate campuri ce pot fi bifate sau debifate pentru a ascunde sau afisa in grafic tichetele dorite in functie de status.



Consumabile

In categoria rapoarte "Consumabile" se gasesc 3 tipuri de rapoarte: top consumabile utilizate, top costuri consumabile, detalii utilizare consumabil. Acestea vor fi descrise pe rand, mai jos.

A. Top consumabile utilizate

Raport top consumabile

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Numar elemente in top - selectati numarul de consumabile afisat pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, corectiva, predictiva)
  3. Data executarii de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina.

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului sunt afisate numele consumabilelor, grupate pe trei categorii astfel:

  1. Mentenanta preventiva/planificata - culoarea albastra
  2. Mentenanta corectiva/accidentala - culoarea portocalie
  3. Mentenanta predictiva - culoarea verde

pe axa verticala se afiseaza numarul acestora ca si cantitate.

B. Top costuri consumabile

Raport top costuri consumabile

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Numar elemente in top - selectati numarul de consumabile afisat pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, corectiva, predictiva)
  3. Data executarii de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului sunt afisate numele consumabilelor, grupate pe trei categorii astfel:

  1. Mentenanta preventiva/planificata - culoarea albastra
  2. Mentenanta corectiva/accidentala - culoarea portocalie
  3. Mentenanta predictiva - culoarea verde

Pe axa verticala este afisata valoarea totala a fiecarui consumabil pentru tipul respectiv de mentenanta.

C. Detalii consumabile planificate

Raport detalii consumabile planificate

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatie consumabil - selectati locatia consumabilului
  2. Responsabil - selectati responsabilul reviziei
  3. Status - selectati statusul reviziei
  4. Tip implementare - selectati tipul implementarii
  5. Data planificarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  6. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului (2)

Pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, predictiva si corectiva) este afisat cate un tabel ce contine toate consumabilele planificate pentru acel tip de mentenanta. Aceasta zona la randul ei contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul (5) ce contine detalii despre reviziile pentru care au fost planificate. Fiecare rand al tabelului contine data planificarii - pentru reviziile preventive si corective sau data executarii - pentru reviziile predictive, numele consumabilului, numele reviziei, numele echipamentului, tipul reviziei, cantitatea, costul total si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume consumabil si/sau nume echipament si/sau nume revizie folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii (la reviziile preventive si corective) sau data executarii (la revizii predictive) /nume consumabil/nume revizie/nume echipament/tip revizie/cantitate/cost total dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

D. Detalii utilizare consumabil

Raport detalii utilizare material fara rezultate

Implicit nu este afisat nici un rezultat deoarece nu este selectat nici un consumabil. Pentru ca tabelele sa fie populate cu rezultate, trebuie sa selectati un material din modalul de filtre.

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatie consumabil (camp obligatoriu) - selectati locatia consumabilului
  2. Alegeti un consumabil pentru vizualizare raport (camp obligatoriu) - selectati materialul pentru care doriti sa fie generat raportul
  3. Data executarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului (2)

Pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, predictiva si corectiva) este afisat cate un tabel ce contine toate reviziile in care s-a folosit materialul selectat. Aceasta zona la randul ei contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul (5) ce contine detalii despre reviziile care au utilizat materialul selectat. Fiecare rand al tabelului contine data executarii reviziei, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, responsabilul, tipul implementarii, cantitatea utilizata a consumabilului selectat, pretul unitar si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau echipament si/sau tip interventie si/sau responsabil si/sau tip implementare folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data executarii/nume/echipament/tip interventie/responsabil/tip implementare/cantitatea utilizata/pret unitar dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc


Echipamente

In categoria rapoarte "Echipamente" se gasesc 10 tipuri de rapoarte: top numar interventii, top costuri interventii, detalii interventii echipament, cheltuieli echipamente, functionare/oprire echipamente, valori medii senzor, valori senzor, evolutie functionare, alarme senzor si rata defectiunilor. Acestea vor fi descrise pe rand, mai jos.

A. Top numar interventii

Raport top numar interventii echipamente

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Numar elemente in top - selectati numarul de echipamente afisat pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, corectiva, predictiva)
  3. Data executarii de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina.

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului sunt afisate numele echipamentelor, grupate pe trei categorii astfel:

  1. Mentenanta preventiva/planificata - culoarea albastra
  2. Mentenanta corectiva/accidentala - culoarea portocalie
  3. Mentenanta predictiva - culoarea verde

pe axa verticala se afiseaza numarul de revizii efectuate pentru acel echipament.

B. Top costuri interventii

Raport top costuri interventii echipamente

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Numar elemente in top - selectati numarul de echipamente afisat pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, corectiva, predictiva)
  3. Data executarii de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului sunt afisate numele echipamentelor, grupate pe trei categorii astfel:

  1. Mentenanta preventiva/planificata - culoarea albastra
  2. Mentenanta corectiva/accidentala - culoarea portocalie
  3. Mentenanta predictiva - culoarea verde

Pe axa verticala este afisata valoarea totala a interventiilor efectuate pentru acel echipament.

C. Detalii interventii echipament

Raport detalii interventii echipament

Implicit nu este afisat nici un rezultat deoarece nu este selectat nici un echipament. Pentru ca tabelele sa fie populate cu rezultate, trebuie sa selectati un echipament din modalul de filtre.

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatie echipament (camp obligatoriu) - selectati locatia echipamentului
  2. Alegeti un echipament pentru vizualizare raport (camp obligatoriu) - selectati echipamentul pentru care doriti sa fie generat raportul
  3. Data executarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului (2)

Pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, predictiva si corectiva) este afisat cate un tabel ce contine toate reviziile efectuate pentru echipamentul selectat. Aceasta zona la randul ei contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul (5) ce contine detalii despre reviziile care au fost efectuate pentru echipamentul selectat. Fiecare rand al tabelului contine data executarii reviziei, numele reviziei, tipul interventiei, responsabilul, tipul implementarii, costul total al implementarii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau tip interventie si/sau responsabil si/sau tip implementare folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data executarii/nume/tip interventie/responsabil/tip implementare/cost total implementare dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

D. Cheltuieli echipamente

Raport cheltuieli echipamente

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia pentru care doriti sa generati raportul - in cazul in care este selectata o locatie valorile graficelor vor fi calculate doar pentru echipamentele din acea locatie. In caz contrar, valorile graficelor vor fi calculate pentru toate echipamentele din toate locatiile
  2. Echipament - selectati echipamentul (daca nu este selectata o anumita locatie, acest camp va fi dezactivat) - in cazul in care sunt selectate o locatie si un echipament, valorile vor fi calculate doar pentru acel echipament
  3. Tip mentenanta - selectati tipul mentenantei - daca este selectat un anumit tip de mentenanta valorile graficelor vor fi calculate doar pentru reviziile de acel tip. Altfel, vor fi luate in calcul toate tipurile de mentenanta.
  4. Data executarii de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  5. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Acest raport contine 6 grafice:

  1. cost consumabile planificate (3) - valoarea tututor consumabilelor planificate
  2. cost consumabile utilizate (4) - valoarea tuturor consumabilelor utilizate
  3. cost manopera (5) - costul total al manoperei
  4. cost total (6) - valoarea totala a tuturor reviziilor
  5. cost consumabile planificate/utilizate (7) - comparatie intre valoarea tuturor consumabilelor planificate/valoarea tututor consumabilelor utilizate
  6. cost manopera/cost consumabile utilizate/cost total (8) - comparatie intre valoarea manoperei/valoarea tuturor consumabilelor utilizate/costul total

E. Functionare/Oprire echipamente

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia pentru care doriti sa generati raportul - in cazul in care este selectata o locatie valorile graficelor vor fi calculate doar pentru echipamentele din acea locatie. In caz contrar, valorile graficelor vor fi calculate pentru toate echipamentele din toate locatiile.
  2. Echipament - selectati echipamentul (daca nu este selectata o anumita locatie, acest camp va fi dezactivat) - in cazul in care sunt selectate o locatie si un echipament, valorile vor fi calculate doar pentru acel echipament
  3. Data executarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Acest raport poate contine 2/3/4 grafice, in functie de echipamentul selectat:

  1. nu a fost selectat nici un echipament:
    Raport functionare/oprire echipamente 4 grafice
    1. Total contor oprire (3) - suma orelor de implementare a reviziilor pentru toate echipamentele
    2. Total contor functionare (ore) (4) - suma orelor de functionare pentru toate echipamentele care au un contor ce se masoara in ore
    3. Total contor functionare (km) (5) - suma orelor de functionare pentru toate echipamentele care au un contor ce se masoara in km
    4. Total contor functionare (kwh) (6) - suma orelor de functionare pentru toate echipamentele care au un contor ce se masoara in kwh
  2. a fost selectat un echipament, iar contorul lui are ca unitate de masura ora:
    Raport functionare/oprire echipamente 3 grafice
    1. Total contor oprire (ore) (3) - suma orelor de implementare a reviziilor pentru echipamentul selectat
    2. Total contor functionare (ore) (4) - suma orelor de functionare pentru toate echipamentele care au un contor ce se masoara in ore
    3. Comparatie total contor oprire/total contor functionare (5) - comparatie intre suma orelor de implementare a reviziilor pentru echipamentul selectat si suma orelor de functionare ale acestuia
  3. a fost selectat un echipament, iar contorul lui are ca unitate de masura km sau kwh:
    Raport functionare/oprire echipamente 2 grafice
    1. Total contor oprire (ore) (3) - suma orelor de implementare a reviziilor pentru echipamentul selectat
    2. Total contor functionare (km/kwh) (4) - suma orelor de functionare pentru toate echipamentele care au un contor ce se masoara in km/kwh

F. Valori medii senzor

Raport valori medii senzori

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatie echipament - selectati locatia echipamentului (sunt afisate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Echipament - selectati echipamentul din lista care se deschide cu un click pe acest camp (lista contine toate echipamentele din locatia selectata)
  3. Senzor - selectati senzorul din lista care se deschide cu un click pe acest camp (lista contine toti senzorii asociati cu echipamentul selectat)
  4. Tip reprezentare timp - selectati tipul de reprezentare in timp din lista care se deschide cu un click pe acest camp, respectiv: pe luna (interval maxim de 36 luni) sau pe zi (interval maxim de 50 zile)
  5. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  6. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului.

Pe axa orizontala a graficului este afisat timpul in luni sau zile, iar pe axa verticala valorile medii ale senzorului. In cazul in care nu au fost aplicate filtrele necesare pentru afisarea graficului (locatie, echipament, senzor, tip reprezentare si perioada) sau nu exista date pentru filtrele aplicate va fi afisat mesajul "Nu exista date pentru filtrele aplicate".

Liniile punctate din grafic reprezinta valorile de minim si maxim ale senzorilor. Daca valoarea inregistrata de senzor depaseste valoarea maxima a senzorului, sau daca trece sub valoarea minima a senzorului, linia ce reprezinta valoarea inregistrata devine rosie.

G. Valori senzor

Raport valori senzori

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatie echipament - selectati locatia echipamentului (sunt afisate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Echipament - selectati echipamentul din lista care se deschide cu un click pe acest camp (lista contine toate echipamentele din locatia selectata)
  3. Senzor - selectati senzorul din lista care se deschide cu un click pe acest camp (lista contine toti senzorii asociati cu echipamentul selectat)

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului.

Pe axa orizontala a graficului este afisata data si ora valorii citite, iar pe axa verticala valorile senzorului. In cazul in care nu au fost aplicate filtrele necesare pentru afisarea graficului (locatie, echipament, senzor) sau nu exista date pentru filtrele aplicate va fi afisat mesajul "Nu exista date pentru filtrele aplicate". Sunt afisate ultimele 50 de valori ale senzorului.

Liniile punctate din grafic reprezinta valorile de minim si maxim ale senzorilor. Daca valoarea inregistrata de senzor depaseste valoarea maxima a senzorului, sau daca trece sub valoarea minima a senzorului, linia ce reprezinta valoarea inregistrata devine rosie.

H. Evolutie functionare

Raport evolutie functionare

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatie echipament - selectati locatia echipamentului (sunt afisate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Echipament - selectati echipamentul din lista care se deschide cu un click pe acest camp (lista contine toate echipamentele din locatia selectata)
  3. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului.

Pe axa orizontala a graficului este afisata data si ora, iar pe axa verticala valorile de functionare ale echipamentului. In cazul in care nu au fost aplicate filtrele necesare pentru afisarea graficului (locatie, echipament si perioada) sau nu exista date pentru filtrele aplicate va fi afisat mesajul "Nu exista date pentru filtrele aplicate". Sunt afisate doar ultimele 50 de valori din perioada selectata.

I. Alarme senzor

Raport alarme senzori

Aceasta pagina este impartita in urmatoarele zone:

1. O zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatie echipament - selectati locatia echipamentului (sunt afisate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Echipament - selectati echipamentul din lista care se deschide cu un click pe acest camp (lista contine toate echipamentele din locatia selectata)
  3. Senzor - selectati senzorul din lista care se deschide cu un click pe acest camp (lista contine toti senzorii asociati cu echipamentul selectat)
  4. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  5. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel

3. Un tabel ce contine alarmele fiecarui senzor. Fiecare rand al tabelului contine data inregistrarii, numele/seria senzorului, tipul senzorului, numele echipamentului, locatia echipamentului, valoarea senzorului, valoarea minima si maxima a senzorului, si unitatea de masura a senzorului. Inregistrarile din tabel pot fi fitrate dupa numele senzorului si/sau tipul senzorului si/sau numele echipamentului si/sau locatie si/sau unitatea de masura folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data inregistrarii / numele senzorului / tipul senzorului / numele echipamentului / locatie / valoarea senzorului / unitatea de masura dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.

4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

J. Rata defectiunilor

Raport rata defectiunilor

Aceasta pagina este impartita in urmatoarele zone:

1. O zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatie echipament - selectati locatia echipamentului (sunt afisate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Echipament - selectati echipamentul din lista care se deschide cu un click pe acest camp (lista contine toate echipamentele din locatia selectata)
  3. Data executarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Un grafic ce contine numarul de revizii pentru locatia aleasa. In mod implicit sunt afisate reviziile pentru toate locatiile. Dupa cum se vede in legenda, reviziile corective/accidentale sunt marcate cu rosu, cele preventive/planificate cu verde, iar cele predictive sunt marcate cu portocaliu. In cercul din stanga (3) mentenantele sunt reprezentate numeric, iar in cercul din dreapta (4) procentual.



Interventii

In categoria rapoarte "Interventii" se gasesc 8 tipuri de rapoarte: top costuri interventie, interventii intarziate, urmatoarele interventii predictive dupa contor, situatii similare, evolutie pe timp, detalii interventii per utilizator, interventii implementate per utilizator si media timpilor de reparatie. Acestea vor fi descrise pe rand, mai jos.

A. Top costuri interventie

Raport top costuri interventie

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Numar elemente in top - selectati numarul de echipamente afisat pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, corectiva, predictiva)
  3. Data executarii de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Pe axa orizontala a graficului sunt afisate numele reviziilor - data executarii reviziilor - numele echipamentelor, grupate pe trei categorii astfel:

  1. Mentenanta preventiva/planificata - culoarea albastra
  2. Mentenanta corectiva/accidentala - culoarea portocalie
  3. Mentenanta predictiva - culoarea verde

Pe axa verticala este afisata valoarea totala a interventiei efectuate pentru acel echipament.

B. Interventii intarziate

Raport interventii intarziate

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia echipamentului (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Data planificarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  3. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului (2)

Pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, predictiva si corectiva) este afisat cate un tabel ce contine toate reviziile intarziate. Aceasta zona la randul ei contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul (5) ce contine detalii despre reviziile intarziate. Fiecare rand al tabelului contine data planificarii reviziei, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, responsabilul, tipul implementarii, statusul si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau echipament si/sau tip interventie si/sau responsabil si/sau tip implementare folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii/data curenta/numele reviziei/numele echipamentului/tipul interventiei/responsabil/tip implementare/status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

C. Urmatoarele interventii predictive dupa contor

Raport urmatoarele interventii predictive

Aceasta pagina este impartita in urmatoarele zone:

1. O zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia echipamentului (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Diferenta contor curent - scadent <= - vor fi afisate reviziile care au diferenta dintre contorul curent si contorul scadent mai mica decat aceasta valoare
  3. Contor UM - unitatea de masura a contorului

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel

3. Un tabel ce contine reviziile care au diferenta dintre contorul curent si contorul scadent mai mica decat valoarea stabilita la filtre (implicit aceasta valoare este 0). Fiecare rand al tabelului contine contorul pana la revizie, contorul scadent revizie, numele reviziei, statusul, numele echipamentului, tipul interventiei, responsabilul, tipul implementarii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi fitrate dupa status si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau responsabil si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa contorul pana la revizie/contorul scadent al reviziei/numele reviziei/status/echipament/tipul interventiei/responsabil/tipul implementarii dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.

4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

D. Situatii similare

Raport situatii similare interventii

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia echipamentului
  2. Alegeti un echipament pentru vizualizare raport - selectati un echipament din lista afisata (daca nu este selectata o anumita locatie, acest camp va fi dezactivat)
  3. Tip interventie - selectati tipul interventiei din lista afisata
  4. Simptoma - selectati simptoma din lista afisata
  5. Cauza - selectati cauza din lista afisata
  6. Descrierea defectului - vor fi afisate reviziile care contin in descrierea lor cuvantul/cuvintele introduse in acest camp
  7. Sarcini planificate - vor fi afisate reviziile care contin in sarcinile planificate cuvantul/cuvintele introduse in acest camp
  8. Sarcini executate - vor fi afisate reviziile care contin in sarcinile executate cuvantul/cuvintele introduse in acest camp
  9. Data executarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  10. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului (2)

Pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, predictiva si corectiva) este afisat cate un tabel ce contine toate reviziile ce indeplinesc conditiile stabilite la filtre. Aceasta zona la randul ei contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul (5) ce contine detalii despre revizii. Fiecare rand al tabelului contine data executarii reviziei, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, responsabilul, tipul implementarii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau echipament si/sau tip interventie si/sau responsabil si/sau tip implementare folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data executarii/numele reviziei/numele echipamentului/tipul interventiei/responsabil/tip implementare dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

E. Evolutie pe timp

Raport evolutie in timp interventii

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Status - selectati statusul din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Responsabil - selectati responsabilul din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  4. Tip implementare - selectati tipul implementarii din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  5. Tip reprezentare timp - selectati tipul de reprezentare in timp din lista care se deschide cu un click pe acest camp, respectiv: pe luna (interval maxim de 36 luni) sau pe zi (interval maxim de 50 zile)
  6. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  7. pana la (planificate sau executate) - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului.

Pe axa orizontala a graficului este afisat timpul in luni sau zile, iar pe axa verticala numarul de interventii grupate astfel:

  1. interventii preventive/planificate - cu albastru
  2. interventii corective/accidentale - cu portocaliu
  3. interventii predictive - cu verde

Deasupra graficului sunt afisate campuri ce pot fi bifate sau debifate pentru a ascunde sau afisa graficul pentru un anumit tip de mentenanta.

F. Detalii interventii per utilizator

Raport detalii interventii per utilizator

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia echipamentului (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Responsabil - selectati responsabilul interventiei
  3. Tip implementare - selectati tipul implementarii
  4. Executata de - selectati persoana/furnizorul care a executat interventia
  5. Data executarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  6. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului (2)

Pentru fiecare tip de mentenanta (preventiva, predictiva si corectiva) este afisat cate un tabel ce contine toate reviziile care se incadreaza in filtrele stabilite. Aceasta zona la randul ei contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul (5) ce contine detalii despre revizii. Fiecare rand al tabelului contine data executarii reviziei, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele persoanelor/furnizorilor care au implementat interventia (pentru fiecare procedura a reviziei este afisat furnizorul/persoana care a implementat procedura), durata interventiei, costul manoperei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau echipament si/sau tip interventie si/sau numele persoanelor/furnizorilor care au implementat revizia folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data executarii/numele reviziei/numele echipamentului/tipul interventiei/numele persoanelor/furnizorilor care au implementat revizia/durata interventiei/costul manoperei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

G. Interventii implementate per utilizator

Raport interventii implementate per utilizator

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati una sau toate locatiile (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Tip implementare - selectati tipul implementarii din lista care se deschide cu un click pe acest camp
  3. Data executarii: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului.

Pe axa orizontala a graficului este afisat numele tuturor utilizatorilor, iar pe axa verticala:

  1. suma duratelor interventiilor - cu albastru
  2. numarul de interventii implementate - cu portocaliu

Deasupra graficului sunt afisate campuri ce pot fi bifate sau debifate pentru a ascunde sau afisa din graficele raportului.

H. Media timpilor de reparatie

Raport media timpilor de reparare

Aceasta pagina este impartita in doua zone:

1. Zona de butoane

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia pentru care doriti sa generati raportul - in cazul in care este selectata o locatie valorile graficelor vor fi calculate doar pentru echipamentele din acea locatie. In caz contrar, valorile graficelor vor fi calculate pentru toate echipamentele din toate locatiile
  2. Echipament - selectati echipamentul (daca nu este selectata o anumita locatie, acest camp va fi dezactivat) - in cazul in care sunt selectate o locatie si un echipament, valorile vor fi calculate doar pentru acel echipament
  3. Data executarii de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  4. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Zona ce contine afisarea grafica a raportului

Acest raport contine 2 grafice:

  1. comparatie mentenanta preventiva/corectiva/predictiva (3) - comparatie intre media timpilor de reparare pentru mentenanta preventiva/corectiva/predictiva
  2. toate mentenantele (4) - media tuturor timpilor de reparare pentru toate tipurile de mentenanta


Log accesari/modificari

Raport loguri aplicatie

Aceasta pagina este impartita in urmatoarele zone:

1. O zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in raport. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Perioada de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  2. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

Butonul permite exportarea, adica salvarea pe calculatorul dumneavoastra a graficului afisat intr-o fotografie de tip jpeg.

Butonul permite printarea (listarea) graficului afisat in pagina

2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel

3. Un tabel ce contine detalii despre fiecare actiune efectuata de utilizatorii aplicatiei. Fiecare rand al tabelului contine data, numele utilizatorului, modulul/sectiunea, actiunea efectuata, numele entitatii, informatii aditionale. Inregistrarile din tabel pot fi fitrate dupa numele utilizatorului si/sau modul/sectiune si/sau actiune si/sau nume entitate si/sau informatii aditionale folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data/numele utilizatorului/modul/actiune/nume entitate/informatii aditionale dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.

4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

Calendar

Pentru a accesa pagina "Calendar" dati click pe butonul "Calendar" din meniul de administrare.

link calendar

Aceasta pagina contine 2 zone:

  1. Zona de butoane

    Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

    Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia puteti filtra reviziile dupa locatia echipamentelor (vor fi listate doar reviziile pentru echipamentele care se afla in locatiile selectate).

    Dupa selectarea locatiilor dorite, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

  2. Zona calendarului care poate fi de 2 tipuri: lunar si saptamanal. Pentru fiecare tip de calendar sunt listate reviziile pentru echipamentele din locatiile selectate, in functie de capabilitatile utilizatorului (poate vizualiza toate reviziile sau doar pe ale lui).
    1. Calendarul lunar calendar lunar

      In cazul acestui tip de calendar pentru fiecare revizie sunt afisate urmatoarele detalii: numele echipamentului - numele reviziei.
    2. Calendarul saptamanal calendar saptamanal

      In cadrul acestui tip de calendar, pentru fiecare revizie sunt afisate urmatoarele detalii: numele echipamentului - numele reviziei - tip interventie - numele responsabilului - tipul implementarii.

    Cu ajutorul butoanelor left btn si right btn puteti naviga printre paginile calendarului.
    Prin apasarea butonului azi btn reveniti pe pagina calendarului ce contine data de azi.
    Butoanele butoane mod calendar schimba tipul calendarului: lunar sau saptamanal.

Status

A. Situatii intarziate

Pentru a deschide pagina "Situatii intarziate" accesati Status->Situatii intarziate.

Link situatii intarziate

Situatii intarziate

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in tabel. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia echipamentului (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Perioada: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  3. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica (2)

In aceasta zona exista 5 tab-uri: necesar consumabile, tichete/probleme semnalate, mentenanta preventiva/planificata, mentenanta corectiva/accidentala si mentenanta predictiva.

Fiecare tab contine la randul lui urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Un tabel (5) care contine situatiile intarziate pentru modulul respectiv:
    1. Necesar consumabile - sunt afisate cererile de materiale care sunt mai vechi decat valoarea stabilita (setarea "Nr. ore dupa care cererea de materiale este considerata intarziata" din pagina de Setari generale) si nu au nici un status atribuit. Fiecare rand al tabelului contine data adaugarii, numele solicitantului, importanta, detalii despre materialul solicitat (nume-cod-producator-UM-pret unitar-cantitatea solicitata), statusul cererii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de editare a cererii respective (daca utilizatorul nu are permisiuni de editare pentru modulul de cereri consumabile, va fi deschisa o pagina in care este afisat un mesaj prin care utilizatorul este informat ca nu are drepturi de vizualizare pentru pagina respectiva). pagina fara permisiuni de vizualizare
      Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele solicitantului si/sau importanta si/sau detaliile materialului solicitat si/sau status folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data adaugarii / numele solicitantului / importanta / detaliile materialului solicitat / status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    2. Tichete/Probleme semnalate - sunt afisate tichetele care inca nu au fost acceptate si sunt mai vechi decat valoarea stabilita (setarea "Nr. ore dupa care tichetul nou este considerat intarziat" din pagina de Setari generale) si tichetele care au fost acceptate dar carora inca nu li s-a atribuit un status si au data acceptarii mai veche decat valoarea stabilita (setarea "Nr. ore dupa care tichetul acceptat este considerat intarziat" din pagina de Setari generale). Fiecare rand al tabelului contine data solicitarii, numele solicitantului, subiectul, locatia, starea tichetului (acceptat/in asteptare), persoana asignata, statusul si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de editare a tichetului respectiv (daca utilizatorul nu are permisiuni de editare pentru modulul tichete, va fi deschisa o pagina in care este afisat un mesaj prin care utilizatorul este informat ca nu are drepturi de vizualizare a paginii respective). pagina fara permisiuni de vizualizare
      Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele solicitantului si/sau subiect si/sau locatie si/sau starea tichetului (acceptat/in asteptare) si/sau persoana asignata si/sau statusul tichetului folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data solicitarii / numele solicitantului / subiect / locatie / starea tichetului / persoana asignata / status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    3. Mentenanta preventiva/planificata - sunt afisate reviziile cu statusul "Programata" si care au data planificarii mai mica decat data curenta. Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data curenta / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    4. Mentenanta corectiva/accidentala - sunt afisate reviziile cu statusul "Programata" si care au data planificarii mai mica decat data curenta. Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data curenta / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    5. Mentenanta predictiva - sunt afisate reviziile care au diferenta dintre contorul scadent si contorul curent mai mica decat 0 si care au statusul "Programata". Fiecare rand al tabelului contine contorul pana la revizie, contorul curent, contorul scadent al reviziei, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa contorul pana la revizie / contorul curent / contorul scadent / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

B. Activitati in lucru

Pentru a deschide pagina "Activitati in lucru" accesati Status->Activitati in lucru.

Link activitati in lucru

Activitati in lucru

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in tabel. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia echipamentului (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Perioada: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  3. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica (2)

In aceasta zona exista 5 tab-uri: necesar consumabile, tichete/probleme semnalate, mentenanta preventiva/planificata, mentenanta corectiva/accidentala si mentenanta predictiva.

Fiecare tab contine la randul lui urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Un tabel (5) care contine urmatoarele elemente:
    1. Necesar consumabile - sunt afisate cererile de materiale care au un status atribuit si este diferit de "Anulat" sau "Receptionat". Fiecare rand al tabelului contine data adaugarii, numele solicitantului, importanta, detalii despre materialul solicitat (nume-cod-producator-UM-pret unitar-cantitatea solicitata), statusul cererii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de editare a cererii respective (daca utilizatorul nu are permisiuni de editare pentru modulul de cereri consumabile, va fi deschisa o pagina in care este afisat un mesaj prin care utilizatorul este informat ca nu are drepturi de vizualizare pentru pagina respectiva). pagina fara permisiuni de vizualizare
      Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele solicitantului si/sau importanta si/sau detaliile materialului solicitat si/sau status folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data adaugarii / numele solicitantului / importanta / detaliile materialului solicitat / status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    2. Tichete/Probleme semnalate - sunt afisate tichetele acceptate/transformate in mentenanta corectiva care au un status atribuit si este diferit de "Implementat". Fiecare rand al tabelului contine data solicitarii, numele solicitantului, subiectul, locatia, starea tichetului (acceptat/transformat in mentenanta corectiva), persoana asignata, statusul si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de editare a tichetului respectiv (daca utilizatorul nu are permisiuni de editare pentru modulul tichete, va fi deschisa o pagina in care este afisat un mesaj prin care utilizatorul este informat ca nu are drepturi de vizualizare a paginii respective). pagina fara permisiuni de vizualizare
      Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele solicitantului si/sau subiect si/sau locatie si/sau starea tichetului (acceptat/transformat in mentenanta corectiva) si/sau persoana asignata si/sau statusul tichetului folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data solicitarii / numele solicitantului / subiect / locatie / starea tichetului / persoana asignata / status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    3. Mentenanta preventiva/planificata - sunt afisate reviziile cu statusul "In lucru". Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data curenta / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    4. Mentenanta corectiva/accidentala - sunt afisate reviziile cu statusul "In lucru". Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data curenta / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    5. Mentenanta predictiva - sunt afisate reviziile cu statusul "In lucru". Fiecare rand al tabelului contine contorul pana la revizie, contorul curent, contorul scadent al reviziei, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa contorul pana la revizie / contorul curent / contorul scadent / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

C. Ordinea de zi

Pentru a deschide pagina "Ordinea de zi" accesati Status->Ordinea de zi.

Link ordinea de zi

Pagina ordinea de zi

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in tabel. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia echipamentului (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica (2)

In aceasta zona exista 5 tab-uri: necesar consumabile, tichete/probleme semnalate, mentenanta preventiva/planificata, mentenanta corectiva/accidentala si mentenanta predictiva.

Fiecare tab contine la randul lui urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Un tabel (5) care contine urmatoarele elemente:
    1. Necesar consumabile - sunt afisate cererile de materiale intarziate si cele care au un status atribuit si este diferit de "Anulat" sau "Receptionat". Fiecare rand al tabelului contine data adaugarii, numele solicitantului, importanta, detalii despre materialul solicitat (nume-cod-producator-UM-pret unitar-cantitatea solicitata), statusul cererii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de editare a cererii respective (daca utilizatorul nu are permisiuni de editare pentru modulul de cereri consumabile, va fi deschisa o pagina in care este afisat un mesaj prin care utilizatorul este informat ca nu are drepturi de vizualizare pentru pagina respectiva). pagina fara permisiuni de vizualizare
      Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele solicitantului si/sau importanta si/sau detaliile materialului solicitat si/sau status folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data adaugarii / numele solicitantului / importanta / detaliile materialului solicitat / status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    2. Tichete/Probleme semnalate - sunt afisate tichetele intarziate si cele acceptate/transformate in mentenanta corectiva care au un status atribuit si este diferit de "Implementat". Fiecare rand al tabelului contine data solicitarii, numele solicitantului, subiectul, locatia, starea tichetului (in asteptare/acceptat/transformat in mentenanta corectiva), persoana asignata, statusul si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de editare a tichetului respectiv (daca utilizatorul nu are permisiuni de editare pentru modulul tichete, va fi deschisa o pagina in care este afisat un mesaj prin care utilizatorul este informat ca nu are drepturi de vizualizare a paginii respective). pagina fara permisiuni de vizualizare
      Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele solicitantului si/sau subiect si/sau locatie si/sau starea tichetului (acceptat/transformat in mentenanta corectiva/in asteptare) si/sau persoana asignata si/sau statusul tichetului folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data solicitarii / numele solicitantului / subiect / locatie / starea tichetului / persoana asignata / status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    3. Mentenanta preventiva/planificata - sunt afisate reviziile intarziate si cele cu statusul "In lucru". Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data curenta / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    4. Mentenanta corectiva/accidentala - sunt afisate reviziile intarziate si cele cu statusul "In lucru". Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data curenta / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    5. Mentenanta predictiva - sunt afisate reviziile intarziate si cele cu statusul "In lucru". Fiecare rand al tabelului contine contorul pana la revizie, contorul curent, contorul scadent al reviziei, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa contorul pana la revizie / contorul curent / contorul scadent / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

D. Urmatoarele revizii/interventii

Pentru a deschide pagina "Urmatoarele revizii/interventii" accesati Status->Urmatoarele revizii/interventii.

Link urmatoarele revizii

Urmatoarele revizii/interventii

Aceasta pagina este impartita in doua zone principale:

1. Zona de butoane (1)

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up care contine un formular cu ajutorul caruia veti putea face filtrari in functie de ceea ce doriti sa afisati in tabel. Puteti face filtrari dupa urmatoarele campuri:

  1. Locatii echipamente - selectati locatia echipamentului (implicit sunt selectate toate locatiile la care are acces utilizatorul)
  2. Perioada: de la - selectati perioada de cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp
  3. pana la - selectati perioada pana cand doriti sa filtrati din calendarul care se deschide cu un click pe acest camp

Dupa completarea formularului, filtrati raportul dorit cu un click pe butonul

2. Zona ce contine afisarea grafica (2)

In aceasta zona exista 5 tab-uri: mentenanta preventiva/planificata, mentenanta corectiva/accidentala si mentenanta predictiva.

Fiecare tab contine la randul lui urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane (3) ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului
    Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate datele din tabelul afisat
    Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select (4) ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Un tabel (5) care contine urmatoarele revizii:
    1. Mentenanta preventiva/planificata - sunt afisate reviziile cu statusul "Programata". Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data curenta / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    2. Mentenanta corectiva/accidentala - sunt afisate reviziile cu statusul "Programata". Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data curenta, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data curenta / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
    3. Mentenanta predictiva - sunt afisate reviziile cu statusul "Programata". Fiecare rand al tabelului contine contorul pana la revizie, contorul curent, contorul scadent al reviziei, numele reviziei, numele echipamentului, tipul interventiei, numele responsabilului, tipul implementarii, statusul reviziei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se poate accesa pagina de vizualizare a reviziei respective. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa numele reviziei si/sau numele echipamentului si/sau tipul interventiei si/sau numele responsabilului si/sau tipul implementarii folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa contorul pana la revizie / contorul curent / contorul scadent / numele reviziei / numele echipamentului / tipul interventiei / numele responsabilului / tipul implementarii / statusul reviziei dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare.
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului (6) folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc

Adauga situatie noua

Pentru a accesa acest element din meniu dati click pe butonul "Adauga situatie noua" din meniul administrativ.

link adauga situatie noua

meniu adauga situatie noua

Submeniul afisat contine niste scurtaturi catre urmatoarele pagini:

  1. Adauga necesar consumabile
  2. Adauga tichet
  3. Adauga echipament
  4. Adauga mentenanta preventiva/planificata
  5. Adauga mentenanta corectiva/accidentala
  6. Adauga mentenanta predictiva

Elementele din acest submeniu sunt afisate in functie de permisiunile utilizatorului autentificat.

Dashboard

Dupa autentificarea cu succes veti fi redirectat catre aceasta pagina, dar poate fi accesata si dand click pe "Dashboard" din meniul principal.

dashboard link

Aceasta pagina contine o serie de blocuri care sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului (fiecare rol poate vizualiza o anumita lista de blocuri), iar valorile lor sunt raportate la locatia globala selectata din meniul principal (campul de selectare a locatiei contine toate locatiile la care are acces utilizatorul):

select locatie globala

Butonul permite accesarea paginii vizitate anterior.

Butonul deschide o fereastra de tip pop-up de unde puteti selecta blocurile (1) si ordinea (2) in care doriti sa apara pe Dashboard.

modal setari dashboard

Pagina "Dashboard" poate contine urmatoarele blocuri:

dashboard 1

  1. Total consumabile - distincte - afiseaza numarul total de consumabile distincte asociate cu locatia globala selectata
  2. Valoare stoc consumabile (LEI) - afiseaza valoarea totala a consumabilelor asociate cu locatia globala selectata
  3. Total consumabile - stoc minim atins - afiseaza numarul de consumabile din locatia globala pentru care s-a atins stocul minim
  4. Total stoc consumabile - cantitate - afiseaza stocul total al consumabilelor din locatia globala

dashboard 2

  1. Necesar materiale pe importanta - afiseaza un grafic pentru cererile de consumabile asociate cu locatia globala selectata in functie de importanta, pentru perioada selectata
  2. Necesar materiale pe status - afiseaza un grafic pentru cererile de consumabile asociate cu locatia globala selectata in functie de status, pentru perioada selectata
  3. Necesar materiale noi (nepreluate) - afiseaza numarul de cereri de consumabile din locatia globala care inca nu au primit un raspuns

dashboard 3

  1. Comparatie nr. mentenante pe status - perioada - contine un grafic in care este afisat numarul de revizii in functie de status, pentru toate tipurile de revizii (mentenanta preventiva - albastru, mentenanta corectiva - portocaliu, mentenanta predictiva - verde) pentru perioada selectata

dashboard 4

  1. Nr. mentenante corective - perioada - contine un grafic in care este afisat numarul de revizii corective din perioada selectata, in functie de status

dashboard 5

  1. Nr. mentenante predictive - perioada - contine un grafic in care este afisat numarul de revizii predictive din perioada selectata, in functie de status

dashboard 6

  1. Nr. mentenante preventive - perioada - contine un grafic in care este afisat numarul de revizii preventive din perioada selectata, in functie de status

dashboard 7

  1. Nr. mentenante corective ziua curenta - afiseaza numarul de mentenante corective programate pentru ziua curenta
  2. Nr. mentenante predictive ziua curenta - afiseaza numarul de mentenante predictive programate pentru ziua curenta
  3. Nr. mentenante preventive ziua curenta - afiseaza numarul de mentenante preventive programate pentru ziua curenta

dashboard 7

  1. Nr. alarme senzor - afișează un tabel cu alarmele senzorilor și detalii despre ele, în funcție de locația globala selectata

dashboard 8

  1. Tichete transformate pe prioritate asignata - contine un grafic in care este afisat procentual numarul de tichete transformate in mentenanta corectiva in functie de prioritatea asignata
  2. Tichete transformate pe status - contine un grafic in care este afisat procentual numarul de tichete transformate in mentenanta corectiva in functie de status
  3. Tichete acceptate pe prioritate asignata - contine un grafic in care este afisat procentual numarul de tichete acceptate in functie de prioritatea asignata

dashboard 9

  1. Tichete acceptate pe status - contine un grafic in care este afisat procentual numarul de tichete acceptate in functie de status
  2. Tichete acceptate/refuzate/transformate - contine un grafic in care este afisat procentual numarul de tichete acceptate/refuzate/transformate in mentenanta corectiva
  3. Total tichete noi (in asteptare) - afiseaza numarul total de tichete noi din locatia globala
  4. Total tichete refuzate - afiseaza numarul total de tichete refuzate asociate cu locatia globala selectata
  5. Total tichete transformate - afiseaza numarul total de tichete transformate in mentenanta corectiva asociate cu locatia globala selectata
  6. Total tichete acceptate - afiseaza numarul total de tichete acceptate asociate cu locatia globala selectata
  7. Total tichete acceptate fara status (nepreluate de persoana asignata) - afiseaza numarul total de tichete acceptate asociate cu locatia globala care inca nu au primit un raspuns

Nomenclatoare/setari

Preferinte

Pentru a deschide pagina de Preferinte accesati Nomenclatoare/setari -> Preferinte.

link preferinte

pagina preferinte

Pentru fiecare locatie din aplicatie este afisat cate un bloc de unde se pot efectua urmatoarele setari:

  1. Manager mentenanta - selectati utilizatorul care va fi managerul de mentenanta pentru locatia respectiva. Acesta va fi cel care aproba/dezaproba/transforma in mentenanta corectiva tichetele.
  2. Manager achizitii - selectati utilizatorul care va fi managerul de achizitii pentru locatia respectiva. Acesta va fi cel care va aproba/dezaproba cererile de materiale.
  3. Se pot crea/rezolva revizii sambata - daca aceasta optiune este bifata va fi posibila adaugarea de revizii care sa aiba data planificata sambata (in cazul reviziilor preventive si corective). In caz contrar, daca o revizie este planificata sambata sau in cazul reviziilor repetitive, ziua in care se repeta revizia este sambata, aceasta va fi replanificata pentru vineri.
  4. Se pot crea/rezolva revizii duminica - daca aceasta optiune este bifata va fi posibila planificarea de revizii duminica (pentru reviziile preventive si corective). In caz contrar, daca o revizie este planificata duminica sau daca data planificarii pentru reviziile repetitive este duminica, aceasta va fi replanificata pentru luni.
  5. Activati alarmele pe stocuri minime consumabile - daca aceasta optiune este bifata, in momentul in care este atins stocul minim pentru un anumit consumabil, va fi trimis un email catre adresa/adresele stabilite in campul de mai jos.
  6. Adresa/adresele de mail la care se trimit alarmele (separate prin virgula) - adaugati adresa/adresele de email la care sa se trimita notificarile
  7. Periodicitate alarma stoc minim - selectati periodicitatea alarmelor pentru stocul minim (in fiecare zi, in fiecare saptamana-lunea)
  8. Activati alarmele pe revizii/interventii - daca aceasta optiune este bifata, va fi trimis un email ce are atasat un fisier Excel care contine:
    1. O fila pentru mentenanta preventiva in care sunt listate reviziile cu statusul "Programata" care au diferenta dintre data planificata si data curenta mai mica decat valoarea stabilita la adaugarea reviziei. Pentru fiecare revizie sunt afisate urmatoarele detalii:
      1. data planificata
      2. numele reviziei
      3. statusul
      4. numele echipamentului
      5. tipul reviziei
      6. numele responsabilului
      7. simptoma
      8. cauza
      9. observatiile
      10. sarcinile planificate
      11. sarcinile implementate
      12. numarul de ore pentru implementare
      13. tipul implementarii (interna sau externa)
      14. executantul
      15. lista materialelor planificate
      16. lista materialelor utilizate
    2. O fila pentru mentenanta corectiva in care sunt listate reviziile cu statusul "Programata" care au diferenta dintre data planificata si data curenta mai mica decat valoarea stabilita la adaugarea reviziei. Pentru fiecare revizie sunt afisate urmatoarele detalii:
      1. data planificata
      2. numele reviziei
      3. statusul
      4. numele echipamentului
      5. tipul reviziei
      6. numele responsabilului
      7. simptoma
      8. cauza
      9. observatiile
      10. sarcinile planificate
      11. sarcinile implementate
      12. numarul de ore pentru implementare
      13. tipul implementarii (interna sau externa)
      14. executantul
      15. lista materialelor planificate
      16. lista materialelor utilizate
    3. O fila pentru mentenanta predictiva in care sunt listate reviziile cu diferenta dintre contorul curent si contorul scadent mai mica decat valoarea stabilita la adaugarea reviziei. Pentru fiecare revizie sunt afisate urmatoarele detalii:
      1. contorul scadent
      2. contorul curent
      3. numele reviziei
      4. statusul
      5. numele echipamentului
      6. tipul reviziei
      7. numele responsabilului
      8. simptoma
      9. cauza
      10. observatiile
      11. sarcinile planificate
      12. sarcinile implementate
      13. numarul de ore pentru implementare
      14. tipul implementarii (interna sau externa)
      15. executantul
      16. lista materialelor planificate
      17. lista materialelor utilizate
  9. Adresa/Adresele de mail la care se trimit alarmele (separate prin virgula) - adaugati adresa/adresele de email catre care doriti sa trimiteti notificarile in legatura cu reviziile preventive/predictive planificate
  10. Periodicitate alarma revizii/interventii - selectati periodicitatea cu care doriti sa trimiteti notificari in legatura cu reviziile preventive/predictive (zilnic, saptamanal - in fiecare luni)
  11. Activati alarmele pentru senzori - daca aceasta optiune este bifata, in momentul in care o valoare a unui senzor care este asociat unui echipament din locatia respectiva depaseste valoarea minima sau maxima, va fi trimis un email catre adresa/adresele stabilite in campul de mai jos.
  12. Adresa/adresele de mail la care se trimit alarmele (separate prin virgula) - adaugati adresa/adresele de email la care sa se trimita notificarile

Dupa ce ati terminat de facut toate setarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2).

Daca doriti sa reveniti la pagina vizitata anterior, dati click pe butonul "Inapoi" (3).



Simptome interventii

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a simptomelor, accesati Nomenclatoare/setari -> Simptome interventii din meniul principal.

link simptome

pagina administrare simptome

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare simptoma; formular adauga simptoma

      Nume (camp obligatoriu) - numele simptomei - acest nume trebuie sa fie unic pentru locatia selectata
      Disponibila doar pentru locatia (camp obligatoriu) - selectati numele locatiei pentru care va fi disponibila aceasta simptoma
      Descriere - descrierea simptomei

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a simptomelor dintr-un fisier Excel pagina import simptome

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      Selectati fisierul de import (2), apoi selectati locatia cu care doriti sa asociati simptomele care vor fi importate (3). Selectati una din optiunile pentru inregistrari (4): sari peste duplicate (simptomele cu acelasi nume asociate cu locatia selectata nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (simptomele cu acelasi nume asociate cu locatia selectata vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (5). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (6).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (simptome al caror nume nu este asociat cu locatia selectata)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (simptome al caror nume este asociat cu locatia selectata si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (simptome al caror nume este asociat cu locatia selectata) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste simptome nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de simptome care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campului obligatoriu (nume)

    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate simptomele disponibile din locatia globala selectata
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate simptomele din locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau locatie si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/locatie/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, locatia, descrierea simptomei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra simptomei respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel locatii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile simptomei modal vizualizare simptoma
    2. Editare - deschide pagina de editare a simptomei. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea acesteia, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare simptoma
    3. Stergere - sterge simptoma respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere simptoma

      Daca simptoma este asociata unor interventii, aceasta nu poate fi stearsa. La incercarea de a sterge o astfel de simptoma, va fi afisat un mesaj de eroare ca in imaginea urmatoare:

      eroare stergere simptoma
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Cauze interventii

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a cauzelor, accesati Nomenclatoare/setari -> Cauze interventii din meniul principal.

link cauze

pagina administrare cauze

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare cauza; formular adauga cauza

      Nume (camp obligatoriu) - numele cauzei - acest nume trebuie sa fie unic pentru locatia selectata
      Disponibila doar pentru locatia (camp obligatoriu) - selectati numele locatiei pentru care va fi disponibila aceasta cauza
      Descriere - descrierea cauzei

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a cauzelor dintr-un fisier Excel pagina import cauze

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      Selectati fisierul de import (2), apoi selectati locatia cu care doriti sa asociati cauzele care vor fi importate (3). Selectati una din optiunile pentru inregistrari (4): sari peste duplicate (cauzele cu acelasi nume asociate cu locatia selectata nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (cauzele cu acelasi nume asociate cu locatia selectata vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (5). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (6).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (cauze al caror nume nu este asociat cu locatia selectata)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (cauze al caror nume este asociat cu locatia selectata si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (cauze al caror nume este asociat cu locatia selectata) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste cauze nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de cauze care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campului obligatoriu (nume)

    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate cauzele disponibile in locatia globala selectata
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate cauzele existente in locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau locatie si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/locatie/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, locatia, descrierea cauzei si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra cauzei respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel locatii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile cauzei modal vizualizare cauza
    2. Editare - deschide pagina de editare a cauzei. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea acesteia, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare cauza
    3. Stergere - sterge cauza respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere cauza

      O cauza care este asociata unor interventii nu poate fi stearsa. La incercarea de a sterge o astfel de cauza, va fi afisat un mesaj de eroare ca in imaginea urmatoare:

      eroare stergere cauza
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Tipuri interventii

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a tipurilor de interventie, accesati Nomenclatoare/setari -> Tipuri interventii din meniul principal.

link tipuri interventii

pagina administrare tipuri interventii

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare tip de interventie; formular adauga tip interventie

      Nume (camp obligatoriu) - numele tipului de interventie - acest nume trebuie sa fie unic pentru locatia selectata
      Disponibila doar pentru locatia (camp obligatoriu) - selectati numele locatiei pentru care va fi disponibil acest tip de interventie
      Descriere - descrierea tipului de interventie
      Proceduri de lucru (camp obligatoriu) - selectati procedurile de lucru ce vor fi implementate pentru acest tip de interventie

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a tipurilor de interventie dintr-un fisier Excel pagina import tipuri de interventie

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      Selectati fisierul de import (2), apoi selectati locatia cu care doriti sa asociati tipurile de interventie care vor fi importate (3). Selectati una din optiunile pentru inregistrari (4): sari peste duplicate (tipurile de interventie cu acelasi nume asociate cu locatia selectata nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (tipurile de interventie cu acelasi nume asociate cu locatia selectata vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (5). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (6).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (tipuri de interventie al caror nume nu este asociat cu locatia selectata)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (tipuri de interventie al caror nume este asociat cu locatia selectata si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (tipuri de interventie al caror nume este asociat cu locatia selectata) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste tipuri de interventie nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de tipuri de interventie care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campurilor obligatorii (nume)

    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate tipurile de interventie disponibile in locatia globala selectata
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate tipurile de interventie existente in locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau locatie si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/locatie/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, locatia, descrierea tipului de interventie si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra tipului de interventie respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel locatii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile tipului de interventie modal vizualizare tip interventie
    2. Editare - deschide pagina de editare a tipului de interventie. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea acestuia, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare tip interventie
    3. Stergere - sterge tipul de interventie respectiv. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere tip interventie

      Daca tipul de interventie este asociat unor interventii, acesta nu poate fi sters. La incercarea de a-l sterge, va fi afisat un mesaj de eroare ca in imaginea urmatoare:

      eroare stergere tip interventie
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Furnizori servicii

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a furnizorilor, accesati Nomenclatoare/setari -> Furnizori din meniul principal.

link furnizori

pagina administrare furnizori

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare furnizor; formular adauga furnizor

      Nume (camp obligatoriu) - numele furnizorului - acest nume trebuie sa fie unic
      Disponibila doar pentru locatia (camp obligatoriu) - selectati numele locatiei pentru care va fi disponibil acest furnizor
      Fax - numarul de fax al furnizorului
      Telefon fix - numarul de telefon fix al furnizorului
      Telefon mobil - numarul de telefon mobil al furnizorului
      Email - adresa de email a furnizorului
      Website - URL-ul site-ului furnizorului
      Nr. reg. com. - numarul de la registrul comertului al furnizorului
      CIF - codul de identificare fiscala al furnizorului
      Localitate - localitatea furnizorului
      Tara - tara furnizorului
      Adresa - adresa furnizorului
      Notite sau activitati deservite - introduceti o scurta descriere a activitatilor deservite de catre acest furnizor
      Competente - selectati competentele furnizorului
      Contacte furnizor - pentru fiecare persoana de contact introduceti numele, functia, numarul de telefon si adresa de email

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Cautare avansata - deschide un modal de unde se pot filtra datele afisate in tabel modal cautare avansata furnizori
    4. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a furnizorilor dintr-un fisier Excel pagina import furnizori

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      Selectati fisierul de import (2), apoi selectati locatia cu care doriti sa asociati furnizorii care vor fi importati (3). Selectati una din optiunile pentru inregistrari (4): sari peste duplicate (furnizorii cu acelasi nume asociati cu locatia selectata nu vor mai fi adaugati/actualizati) sau updateaza/suprascrie duplicatele (furnizorii cu acelasi nume asociati cu locatia selectata vor fi actualizati, iar cei noi vor fi adaugati)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (5). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (6).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (furnizori al caror nume nu este asociat cu locatia selectata)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (furnizori al caror nume este asociat cu locatia selectata si au fost actualizati) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (furnizori al caror nume este asociat cu locatia selectata) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - acesti furnizori nu au fost actualizati

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de furnizori care nu au fost adaugati din cauza necompletarii campurilor obligatorii (nume)

    5. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toti furnizorii disponibili in locatia globala selectata
    6. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toti furnizorii existenti in locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau locatie si/sau telefon fix si/sau telefon mobil si/sau email folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume / locatie / telefon fix / telefon mobil / email dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, locatia, telefonul fix, telefonul mobil, emailul si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra furnizorului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel locatii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile despre furnizor modal vizualizare furnizor
    2. Editare - deschide pagina de editare a furnizorului. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea acestuia, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare furnizor
    3. Stergere - sterge furnizorul respectiv. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere furnizor

      Un furnizor care este asociat unor interventii nu poate fi sters. La incercarea de a-l sterge, va fi afisat un mesaj de eroare ca in imaginea urmatoare:

      eroare stergere furnizor
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Categorii echipamente

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a categoriilor de echipamente, accesati Nomenclatoare/setari -> Categorii echipamente din meniul principal.

link categorii echipamente

pagina administrare categorii echipamente

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare al categoriei de echipamente; formular adauga categorie echipamente

      Nume (camp obligatoriu) - numele categoriei de echipamente - acest nume trebuie sa fie unic pentru locatia selectata
      Disponibila doar pentru locatia (camp obligatoriu) - selectati numele locatiei pentru care va fi disponibila aceasta categorie de echipamente
      Descriere - descrierea categoriei de echipamente
      Campuri suplimentare - pentru fiecare categorie de echipamente pot fi definite pana la 14 campuri suplimentare. Pentru a defini un camp suplimentar, introduceti denumirea, tipul acestuia (numar, text, data, timp) si bifati campul de tip checkbox "Obligatoriu" daca doriti ca acest camp suplimentar sa fie obligatoriu. Campurile suplimentare aferente categoriei din care face parte echipamentul vor aparea pe pagina de vizualizare/editare a acestuia.

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a categoriilor de echipamente dintr-un fisier Excel pagina import categorii de echipamente

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      Selectati fisierul de import (2), apoi selectati locatia cu care doriti sa asociati categoriile de echipamente care vor fi importate (3). Selectati una din optiunile pentru inregistrari (4): sari peste duplicate (categoriile de echipamente cu acelasi nume asociate cu locatia selectata nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (categoriile de echipamente cu acelasi nume asociate cu locatia selectata vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (5). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (6).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (categorii de echipamente al caror nume nu este asociat cu locatia selectata)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (categorii de echipamente al caror nume este asociat cu locatia selectata si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (categorii de echipamente al caror nume este asociat cu locatia selectata) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste categorii nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de categorii de echipamente care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campurilor obligatorii (nume)

      Campurile suplimentare nu pot fi adaugate in fisierul de import, dar daca doriti sa adaugati anumite campuri pentru o categorie, puteti face asta prin editarea categoriei respective, dupa importul cu succes al acesteia.

    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate categoriile de echipamente disponibile din locatia globala selectata
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate categoriile de echipamente existente in locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau locatie si/sau descriere folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume/locatie/descriere dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, locatia, descrierea categoriei de echipamente si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra categoriei respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel categorii de echipamente

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile categoriei de echipamente modal vizualizare categorie echipamente
    2. Editare - deschide pagina de editare a categoriei de echipamente. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea acesteia, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare categorie echipamente
    3. Stergere - sterge categoria respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere categorie echipamente

      Daca o categorie de echipamente este asociata unor echipamente, aceasta nu poate fi stearsa. La incercarea de a sterge o astfel de categorie, va fi afisat un mesaj de eroare ca in imaginea urmatoare:

      eroare stergere categorie echipamente
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.


Categorii consumabile

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a categoriilor de consumabile, accesati Nomenclatoare/setari -> Categorii consumabile din meniul principal.

link categorii consumabile

pagina administrare categorii consumabile

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare al categoriei de consumabile; formular adauga categorie consumabile

      Nume (camp obligatoriu) - numele categoriei de consumabile - acest nume trebuie sa fie unic pentru locatia selectata
      Disponibila doar pentru locatia (camp obligatoriu) - selectati numele locatiei pentru care va fi disponibila aceasta categorie de consumabile
      Descriere - descrierea categoriei de consumabile

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

  2. O zona in care sunt listate toate categoriile si subcategoriile de consumabile din locatia globala selectata. Fiecare subcategorie poate avea la randul ei subcategorii. Pentru fiecare categorie/subcategorie este afisat un buton ce deschide un meniu de tip dropdown de unde se pot face urmatoarele operatiuni: meniu dropdown categorii consumabile
    1. Adauga subcategorie - va deschide o pagina la fel ca cea de adaugare categorie
    2. Vizualizare - va deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile categoriei/subcategoriei modal vizualizare categorii consumabile
    3. Editare - deschide pagina de editare a categoriei de consumabile. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea categoriei, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare categorie consumabile
    4. Stergere - sterge categoria respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere categorie consumabile

      Daca o categorie sau o subcategorie de materiale este asociata unor materiale, aceasta nu poate fi stearsa. La incercarea de a sterge o astfel de categorie/subcategorie, va fi afisat un mesaj de eroare ca in imaginea urmatoare:

      eroare stergere categorie consumabile


Management consumabile

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a consumabilelor, accesati Nomenclatoare/setari -> Management consumabile din meniul principal.

link management consumabile

pagina management consumabile

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare consumabil; formular adauga consumabil

      Nume (camp obligatoriu) - numele consumabilului
      Cod (camp obligatoriu) - codul produsului - acest cod trebuie sa fie unic in locatia selectata
      Disponibila doar pentru locatia (camp obligatoriu) - selectati numele locatiei pentru care va fi disponibil acest consumabil
      Categorie (camp obligatoriu) - selectati categoria din care face parte consumabilul
      Descriere - descrierea consumabilului
      UM - unitatea de masura pentru acest consumabil
      Pret unitar - pretul unitar al consumabilului
      Stoc - stocul disponibil al consumabilului
      Stoc minim - introduceti valoarea pentru stocul minim (cand stocul ajunge la o valoare <= cu aceasta valoare, vor fi trimise notificari catre adresa/adresele de mail stabilite in pagina de Preferinte, daca aceasta optiune este activa pentru locatia selectata). Daca aceasta optiune este activa pentru locatia selectata, dar nu doriti sa fie activa pentru acest consumabil, introduceti valoarea -1 in acest camp.
      Producator - introduceti numele producatorului consumabilului
      Imagini - adaugati imagini ale consumabilului dand click pe butonul "+"

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Cautare avansata - deschide un modal de unde se pot filtra datele afisate in tabel modal cautare avansata consumabile
    4. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a consumabilelor dintr-un fisier Excel pagina import consumabile

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      Selectati fisierul de import (2), apoi selectati locatia cu care doriti sa asociati consumabilele care vor fi importate (3). Selectati una din optiunile pentru inregistrari (4): sari peste duplicate (consumabilele cu acelasi cod asociate cu locatia selectata nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (consumabilele cu acelasi cod asociate cu locatia selectata vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (5). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (6).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (consumabile al caror cod nu este asociat cu locatia selectata)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (consumabile al caror cod este asociat cu locatia selectata si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (consumabile al caror cod este asociat cu locatia selectata) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste consumabile nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de consumabile care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campurilor obligatorii (nume, cod, categorie)

    5. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate consumabilele disponibile in locatia globala selectata
    6. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate consumabilele existente in locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau locatie si/sau cod si/sau um folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume / locatie / cod / um / pret unitar / stoc / stoc minim dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, locatia, codul, unitatea de masura, pretul unitar, stocul, stocul minim si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra consumabilului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel consumabile

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile despre consumabil modal vizualizare consumabil
    2. Transfera in alta locatie - deschide un modal unde sunt afisate detaliile despre transferul consumabilului curent in noua locatie. Transferul este posibil doar daca este activata optiunea: Asociati locatiile cu nomenclatoarele (din Setari Generale) si daca exista minim doua locatii in aplicatie. La transferul in noua locatie exista urmatoarele posibilitati:
      -Consumabilul exista in locatia de transfer: in acest caz este actualizata cantitatea consumabilului (la vechiul stoc se adauga cantitatea transferata)
      -Consumabilul nu exista in locatia de transfer, dar exista categoria din care face parte: in acest caz este creat consumabilul, stocul fiind egal cu cantitatea transferata
      -Nici consumabilul, nici categoria acestuia nu exista in locatia de transfer: sunt create categoria si categoriile parinte ale acesteia, apoi este creat consumabilul avand stocul egal cu cantitatea transferata
      modal transfer consumabil
    3. Editare - deschide pagina de editare a consumabilului. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea acestuia, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare consumabil
    4. Stergere - sterge consumabilul respectiv. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere consumabil
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.

Necesar consumabile

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a cererilor de consumabile, accesati Necesar consumabile din meniul principal.

link necesar consumabile

pagina necesar consumabile

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - la apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde va trebui sa selectati locatia cererii de consumabile. Dupa ce ati selectat locatia, dati click pe butonul "Executa". In pasul urmator va fi afisat formularul de adaugare cerere de consumabile: formular adaugare necesar consumabile Pasul 1 - completati campurile urmatoare:
      1. Nume solicitant (camp obligatoriu) - camp ce nu poate fi editat; se completeaza automat cu numele utilizatorului logat in aplicatie;
      2. Cine are nevoie de consumabile (camp obligatoriu) - acest camp este completat automat cu numele si prenumele utilizatorului autentificat, dar poate fi editat;
      3. Importanta (camp obligatoriu) - selectati importanta cererii de consumabile;
      4. Locatie (camp obligatoriu) - acest camp nu poate fi editat; este afisata locatia aleasa in pasul anterior;
      5. Evenimentul care necesita consumabilele (camp obligatoriu)- introduceti o scurta descriere a evenimentului care necesita consumabilele;
      6. Data adaugarii - camp ce nu poate fi editat; se completeaza automat;
      Pasul 2 - adaugati consumabilele necesare. La apasarea butonului "Adauga consumabil" se va deschide un modal de unde puteti selecta consumabilele necesare. In acest modal exista 2 posibilitati de cautare a consumabilului:
      1. dupa nume/cod (primul tab) - pe masura ce scrieti in campul de cautare va aparea o lista cu sugestii de consumabile. Selectati consumabilul din acea lista, apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        modal selectie material necesar consumabile cautare dupa nume/cod pas 1

        modal selectie material necesar consumabile cautare dupa nume/cod pas 2

        modal selectie material necesar consumabile cautare dupa nume/cod pas 3

      2. dupa categorie (al doilea tab) - pe masura ce selectati categoria si subcategoriile va aparea un select in care sunt listate consumabilele din categoria/subcategoria selectata. Selectati consumabilul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        modal selectie material necesar consumabile dupa categorie pas 1

        modal selectie material necesar consumabile dupa categorie pas 2

      Consumabilele selectate in acest modal vor aparea in tabelul de sub butonul "Adauga consumabil". Acest tabel contine urmatoarele detalii: nume, cod, producator, um, pret unitar, stocul la lansarea cererii, cantitatea solicitata. Fiecare rand al tebelului permite stergerea consumabilului din lista de consumabile necesare sau editarea cantitatii necesare.

      Dupa ce se adauga cererea de consumabile in baza de date, adaugarea/stergerea consumabilelor in/din lista de consumabile necesare nu mai este posibila si de asemenea campurile "Cine are nevoie de consumabile", "Importanta", "Evenimentul care necesita consumabilele" nu mai pot fi editate. Dupa ce unei cereri ii este atribuit un status, nici cantitatea consumabilelor nu mai poate fi editata.

      In cazul in care consumabilul dorit nu se afla in lista de produse de mai sus, adaugati denumirea acestuia in campul "Observatii, alte produse sau detalii" (3).

      Pasul 3 - adaugati observatiile sau alte detalii in campul "Observatii, alte produse sau detalii"

      Pasul 4 - daca ati terminat de facut modificarile necesare, dati click pe butonul "Salveaza" (4). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (5).

      Dupa adaugarea cererii de consumabile in baza de date va fi trimis un email catre managerul de achizitii din locatia cererii.

    3. Cautare avansata - deschide un modal de unde se pot filtra datele afisate in tabel modal cautare avansata necesar consumabile
    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate cererile de consumabile din locatia globala selectata
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate cererile de consumabile din locatia globala selectata, in functie de capabilitatile utilizatorului (poate vizualiza toate cererile din locatia respectiva, sau doar pe ale lui). Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume solicitant si/sau importanta si/sau consumabile cerute si/sau status folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data adaugarii / nume solicitant / importanta / consumabile cerute / status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine data adaugarii, numele solicitantului, importanta, consumabilele cerute, statusul si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra cererii respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel necesar consumabile

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile despre cererea respectiva modal vizualizare cerere consumabile
    2. Editare - deschide pagina de editare a cererii de consumabile.
      Daca aveti permisiunea de editare a unei cereri de consumabile (puteti edita toate cererile de materiale sau doar cererile proprii, in functie de permisiunile acordate), atunci veti putea schimba doar cantitatea de consumabile dorite; restul de campuri din formularul de editare nefiind editabile;
      Daca aveti permisiunea de a raspunde la cererea de consumabile, atunci, in formularul de editare vor aparea doua campuri in plus fata de formularul de adaugare/editare, respectiv:


      1. Status - alegeti un status pentru cererea de materiale (aprobat, anulat, ofertare, lansare comanda, receptionat); dupa adaugarea unui status, cantitatea de consumabile a cererii respective nu va mai putea fi editata.
      2. Detalii ca raspuns la cerere - completati detaliile suplimentare ale cererii, daca este necesar

    3. Stergere - sterge cererea respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere necesar consumabile
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.

Tichete/Probleme semnalate

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a tichetelor, accesati Tichete/Probleme semnalate din meniul principal.

link necesar consumabile

pagina tichete

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare tichet formular adaugare tichet

      1. Nume solicitant (camp obligatoriu) - camp ce nu poate fi editat; se completeaza automat cu numele utilizatorului logat in aplicatie;
      2. Locatie (camp obligatoriu) - daca nu este selectata o locatie globala (locatia globala selectata este "Toate locatiile"), acest camp poate fi editat, avand posibilitatea ca utilizatorul sa aleaga una din locatiile la care are acces. In caz contrar, acest camp nu va putea fi editat, fiind selectata automat locatia globala.
      3. Echipament - pe masura ce scrieti in acest camp va aparea o lista cu sugestii de echipamente. Selectati un echipament din acea lista, apoi dati click pe butonul "+".
        selectie echipament tichete pas 1

        selectie echipament tichete pas 2

        selectie echipament tichete pas 3
      4. Subiect (camp obligatoriu) - subiectul tichetului
      5. Mesaj (camp obligatoriu)- mesajul tichetului
      6. Imagini - daca doriti sa adaugati imagini in legatura cu acest tichet, dati click pe butonul "+", apoi selectati imaginile dorite
      7. Prioritate solicitata - selectati prioritatea tichetului (critic, urgent, mare, medie, mica)

      Daca ati terminat de introdus datele necesare, dati click pe butonul "Salveaza" (2). In cazul in care doriti sa reveniti pe pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

      Dupa adaugarea cu succes a tichetului va fi trimis un email de notificare catre managerul de mentenanta pentru locatia aleasa, iar daca prioritatea solicitata este "Critic" sau "Urgent", va fi trimis si un sms catre acesta.

    3. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate tichetele din locatia globala selectata
    4. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate tichetele din locatia globala selectata, in functie de capabilitatile utilizatorului (poate vizualiza toate tichetele din locatia respectiva, sau doar pe ale lui). Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume solicitant si/sau subiect si/sau locatie si/sau starea tichetului (acceptat / refuzat / transformat in mentenanta corectiva / in asteptare) si/sau persoana asignata si/sau status folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data solicitarii / nume solicitant / subiect / locatie / starea tichetului (acceptat / refuzat / transformat in mentenanta corectiva / in asteptare) / persoana asignata / status dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine data solicitarii, numele solicitantului, subiectul, locatia, starea tichetului, persoana asignata, statusul si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra tichetului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel tichete

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile despre tichetul respectiv modal vizualizare tichet

    2. Editare - deschide pagina de editare a tichetului. Pot exista urmatoarele situatii:
      1. Aveti permisiunea de editare, dar nu sunteti nici persoana solicitanta, nici managerul de mentenanta al locatiei tichetului, nici persoana asignata - va fi afisat acelasi formular ca in pagina de adaugare tichet, doar ca toate campurile sunt dezactivate; editare tichete pas 1 campuri dezactivate

      2. Aveti permisiunea de editare si sunteti persoana solicitanta - va fi afisat acelasi formular ca in pagina de adaugare tichet, campurile fiind editabile daca tichetul respectiv nu a fost deja acceptat/refuzat/transformat in mentenanta corectiva (cand tichetul este acceptat/refuzat/transformat in mentenanta corectiva campurile vor fi dezactivate); editare tichete pas 1

      3. Aveti permisiunea de editare si sunteti managerul de mentenanta al locatiei tichetului - va fi afisat un formular pe 2 coloane: in prima coloana sunt campurile de la adaugarea de tichet, dar dezactivate, iar in a doua coloana sunt urmatoarele campuri: Acceptat/Refuzat (camp obligatoriu) - selectati starea tichetului: acceptat, refuzat, transformat in mentenanta corectiva. Urmatoarele campuri din formular difera in functie de valoarea selectata in acest camp:
        1. Acceptat - tichetul a fost acceptat, va fi trimis un email catre solicitant si catre persoana asignata
          editare tichete pas 2 acceptat

          Echipament - pe masura ce scrieti in acest camp va aparea o lista cu sugestii de echipamente. Selectati un echipament din acea lista, apoi dati click pe butonul "+".
          selectie echipament tichete pas 1

          selectie echipament tichete pas 2

          selectie echipament tichete pas 3

          Prioritate asignata (camp obligatoriu) - selectati prioritatea pe care doriti sa o asignati acestui tichet. Daca prioritatea asignata este "Critic" sau "Urgent" va fi trimis si un sms catre persoana asignata.
          Persoana asignata (camp obligatoriu) - selectati persoana pe care o asignati pentru rezolvarea acestui tichet
          Observatii - introduceti observatiile tichetului, daca este necesar

        2. Refuzat - tichetul a fost refuzat, va fi trimis un email catre solicitant
          editare tichete pas 2 refuzat

          Observatii - introduceti observatiile tichetului, daca este necesar

        3. Transformat in mentenanta corectiva - la salvarea editarii tichetului va fi creata automat o revizie corectiva cu datele tichetului si va fi adaugat urmatorul raspuns la tichet: "Solutionarea tichetului se realizeaza prin implementarea mentenantei corective in care a fost transformat".
          editare tichete pas 2 transformat

          Echipament (camp obligatoriu) - pe masura ce scrieti in acest camp va aparea o lista cu sugestii de echipamente. Selectati un echipament din acea lista, apoi dati click pe butonul "+".
          selectie echipament tichete pas 1

          selectie echipament tichete pas 2

          selectie echipament tichete pas 3

          Tip interventie (camp obligatoriu) - selectati tipul de interventie
          Prioritate asignata (camp obligatoriu) - selectati prioritatea pe care doriti sa o asignati acestui tichet
          Persoana asignata (camp obligatoriu) - selectati persoana pe care o asignati pentru rezolvarea acestui tichet
          Observatii - introduceti observatiile tichetului, daca este necesar

          In momentul in care statusul reviziei se schimba in "Implementata", statusul tichetului va fi schimbat in "Rezolvat" si va fi adaugat automat urmatorul raspuns: "Simptoma: simptoma reviziei; Cauza: cauza reviziei; Descrierea defectului: observatiile reviziei; Sarcini executate: sarcinile executate ale reviziei; Durata interventie: durata reviziei; Tip implementare: tipul implementarii reviziei; Executata de: numele executantului reviziei".

          In momentul in care statusul reviziei se schimba in "Anulata", statusul tichetului va fi schimbat in "Amanat" si va fi adaugat automat urmatorul raspuns: "Mentenanta corectiva in care a fost transformat tichetul a fost anulata. Simptoma: simptoma reviziei; Cauza: cauza reviziei; Descrierea defectului: observatiile reviziei; Sarcini executate: sarcinile executate ale reviziei; Durata interventie: durata reviziei; Tip implementare: tipul implementarii reviziei; Executata de: numele executantului reviziei".

          In momentul in care revizia este stearsa, statusul tichetului va fi schimbat in "Amanat" si va fi adaugat automat urmatorul raspuns: "Mentenanta corectiva in care a fost transformat tichetul a fost stearsa".

          In toate cele 3 cazuri (implementarea, anularea sau stergerea reviziei) va fi trimis un email de notificare catre solicitant si catre managerul de mentenanta al locatiei tichetului.

      4. Aveti permisiunea de editare si sunteti persoana asignata - va fi afisat un formular pe trei coloane: in prima coloana sunt campurile de la adaugarea de tichet, in a doua coloana sunt campurile de la pasul 2 (cele completate de managerul de mentenanta al locatiei), ambele coloane avand campurile dezactivate, iar in coloana a treia apar raspunsurile tichetului si urmatoarele campuri:
        editare tichete pas 3

        Raspuns (camp obligatoriu) - adaugati raspunsul tichetului
        Status (camp obligatoriu) - selectati statusul tichetului
    3. Stergere - sterge tichetul respectiv. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere tichete

      Daca tichetul a fost transformat in revizie corectiva si aceasta are statusul "Programata", va fi stearsa si revizia. In caz contrar, va fi sters doar tichetul.

  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.

Management senzori

Pentru a accesa acest element din meniu dati click pe butonul "Management senzori" din meniul principal.

link management senzori

pagina management senzori

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare a tipului de senzori; formular adauga tip senzori

      ID (camp obligatoriu) - id-ul senzorului
      Activare alarme - daca aceasta optiune este activata, atunci cand o valoare a unui senzor care este asociat cu un echipament depaseste valoarea minima sau maxima va fi generata o alarma pentru senzorul respectiv
      Tip senzor (camp obligatoriu) - selectati categoria de senzori din care face parte acest senzor
      Nume/Serie (camp obligatoriu) - numele senzorului
      Tag - tag-ul senzorului
      Producator - numele producatorului senzorului
      Valoare minima (camp obligatoriu) - valoarea minima a senzorului
      Valoarea maxima (camp obligatoriu) - valoarea maxima a senzorului
      UM - unitatea de masura a senzorului
      Notite - alte detalii despre senzor

      Dupa ce ati terminat de completat datele de mai sus, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Cautare avansata - deschide un modal de unde se pot filtra datele afisate in tabel modal cautare avansata senzori
    4. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a senzorilor dintr-un fisier Excel pagina import senzori

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      La fel ca si in cazul adaugarii senzorilor, campurile obligatorii sunt: ID-ul, tipul senzorului, numele/seria senzorului, valoarea minima, valoarea maxima. Celelalte campuri (tag, producator, notite) pot fi lasate necompletate.

      Selectati fisierul de import (2) apoi selectati una din optiunile pentru inregistrari (3): sari peste duplicate (senzorii cu acelasi ID nu vor mai fi adaugati/actualizati) sau updateaza/suprascrie duplicatele (senzorii cu acelasi ID vor fi actualizati, iar cei noi vor fi adaugati)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (4).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (senzori al caror ID nu se regaseste in baza de date)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (senzori al caror ID exista in baza de date si au fost actualizati) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (senzori al caror ID exista in baza de date) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - acesti senzori nu au fost actualizati

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - senzori care nu au fost adaugati din cauza necompletarii campurilor obligatorii

    5. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toti senzorii
    6. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toti senzorii existenti in aplicatie. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa ID si/sau tip senzor si/sau nume/serie si/sau tag si/sau valoare minima si/sau valoare maxima si/sau UM si/sau alarme activate folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa ID/tip senzor/nume/tag/valoarea minima/valoarea maxima/UM/alarme activate dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine ID-ul, tipul senzorului, numele/seria, tag-ul, valoarea minima, valoarea maxima, unitatea de masura, statusul alarmelor, si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra senzorului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel tipuri senzori

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide un modal unde sunt afisate toate detaliile senzorului modal vizualizare senzori
    2. Editare - deschide pagina de editare a senzorului. Aceasta contine acelasi formular ca la adaugarea senzorului, doar ca datele sunt precompletate cu cele existente. pagina editare senzori
    3. Stergere - sterge senzorul respectiv. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa stergeti senzorul respectiv dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere senzori

      Daca un senzor a fost asociat cel putin unui echipament, acesta nu poate fi sters.

  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.

Management echipamente

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a echipamentelor, accesati Management echipamente din meniul principal.

link management echipamente

pagina management echipamente

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - deschide pagina ce contine formularul de adaugare echipament; formular adauga echipament tab1

      Nume (camp obligatoriu) - numele echipamentului
      Serie (camp obligatoriu) - seria echipamentului - aceasta serie trebuie sa fie unica in locatia selectata
      Nr. inventar (camp obligatoriu) - numarul de inventar al echipamentului - acest numar trebuie sa fie unic in locatia selectata
      Locatie echipament (camp obligatoriu) - selectati locatia echipamentului
      Categorie (camp obligatoriu) - selectati categoria din care face parte echipamentul
      Este subansamblu al: - daca este subansamblu al unui echipament, selectati numele echipamentului din care face parte. In caz contrar, selectati optiunea "-Nu este subansamblu al unui echipament-".

      Tab-ul "Informatii generale"
      Perioada garantie: de la (camp obligatoriu) - selectati data de inceput a perioadei de garantie a echipamentului
      pana la (camp obligatoriu) - selectati data de sfarsit a perioadei de garantie a echipamentului
      Punere in functiune: data (camp obligatoriu) - selectati data punerii in functiune
      timp (camp obligatoriu) - selectati ora punerii in functiune a echipamentului
      Contor initial de functionare - introduceti contorul initial al echipamentului
      Contor UM - introduceti unitatea de masura a contorului

      Tab-ul "Campuri suplimentare"
      formular adauga echipament tab2

      In acest tab sunt afisate 14 posibile campuri suplimentare, dar sunt editabile doar cele setate in pagina de Categorii consumabile.

      Tab-ul "Imagini"
      formular adauga echipament tab3

      Din acest tab puteti adauga imagini ale echipamentului, dand click pe butonul plus btn si apoi pe butonul "Choose file"/"Browse" sau sterge imaginea aleasa cu un click pe butonul delete btn

      Tab-ul "Functionare"
      formular adauga echipament tab4

      Valorile de functionare ale echipamentului pot fi introduse manual, dupa adaugarea echipamentului, sau automat, folosind una din optiunile urmatoare:
      -Dand click pe optiunea "Activare orar mediu de functionare" si introducand valori pentru toate zilele saptamanii, valorile introduse vor fi adaugate zilnic automat ca si ore de functionare (de exemplu astazi se introduce valoarea din orarul de functionare pentru ziua anterioara). formular adauga echipament tab4_1

      -Adaugand un senzor de prezenta pentru acest echipament, dand click pe butonul edit btn si selectand unul din senzorii de prezenta. formular adauga echipament tab4_2

      La apasarea butonului de editare va aparea un modal de unde exista 2 posibilitati de selectare a senzorului:
      1. Cauta dupa nume - pe masura ce scrieti in acest camp, va fi afisata o lista cu sugestii de senzori. Selectati un senzor (de prezenta) din acea lista, dati click pe butonul "+", apoi dati click pe butonul "Adauga". selectie senzor echipament tab 1 pas 1

        selectie senzor echipament tab 1 pas 2

        selectie senzor echipament tab 1 pas 3

      2. Cauta dupa categorie - dupa ce selectati categoria senzorului (Prezenta) va aparea un select in care sunt listati senzorii din acea categorie. Selectati senzorul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        selectie senzor echipament tab 1 pas 1

        selectie senzor echipament tab 1 pas 2

        selectie senzor echipament tab 1 pas 3

        selectie senzor echipament tab 1 pas 4



      Tab-ul "Senzori asociati"
      formular adauga echipament tab5

      Pentru a asocia echipamentul cu un senzor, dati click pe butonul "+ Asociere senzor" (acest buton este afisat doar pentru utilizatorii care au capabilitatea "Management senzori"). La apasarea acestui buton va aparea un modal de unde exista 2 posibilitati de selectare a senzorului:
      1. Cauta dupa nume - pe masura ce scrieti in acest camp, va fi afisata o lista cu sugestii de senzori (toti senzorii, mai putin senzorii de prezenta). Selectati un senzor din acea lista, dati click pe butonul "+", apoi dati click pe butonul "Adauga".
        asociere senzor echipament tab 1 pas 1

        asociere senzor echipament tab 1 pas 2

        asociere senzor echipament tab 1 pas 3

      2. Cauta dupa categorie - sunt afisate toate categoriile de senzori, mai putin cea de prezenta. Dupa ce selectati categoria senzorului va aparea un select in care sunt listati senzorii din acea categorie. Selectati senzorul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        asociere senzor echipament tab 1 pas 1

        asociere senzor echipament tab 1 pas 2

        asociere senzor echipament tab 1 pas 3

        asociere senzor echipament tab 1 pas 4

      Sub butonul "+Asociere senzor" este afisat un tabel in care sunt listati toti senzorii asociati cu acest echipament. Pentru fiecare senzor sunt afisate urmatoarele: un buton de stergere (este afisat doar pentru utilizatorii care au capabilitatea "Management senzori"), ID, Tip senzor, Nume/Serie senzor, Tag, Valoare minima, Valoare maxima, UM, Status asociere.

      Tab-ul "QRcode"
      formular adauga echipament tab6

      QRcode-ul unui echipament poate fi generat/regenerat dupa adaugarea echipamentului

      Tab-ul "Documentatie tehnica"
      formular adauga echipament tab7

      Din acest tab puteti adauga documente tehnice ale echipamentului, dand click pe butonul plus btn si apoi pe butonul "Choose file"/"Browse" sau sterge documentul cu un click pe butonul delete btn

      Tab-ul "Notite"
      formular adauga echipament tab8

      In acest tab puteti adauga notite legate de echipamentul adaugat.

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).

    3. Cautare avansata - deschide un modal de unde se pot filtra datele afisate in tabel modal cautare avansata echipamente
    4. Import - deschide pagina ce contine formularul de import a echipamentelor dintr-un fisier Excel pagina import echipamente

      Este recomandat ca fisierul Excel sa nu aiba mai mult de 1000 de inregistrari per import, pentru a fi siguri ca importul ruleaza complet si nu dureaza foarte mult.

      In cazul in care nu stiti ce structura ar trebui sa aiba fisierul Excel pentru import, dati click pe butonul "Descarca un exemplu de fisier Excel de import" (1).

      Selectati fisierul de import (2), apoi selectati locatia cu care doriti sa asociati echipamentele care vor fi importate (3). Selectati una din optiunile pentru inregistrari (4): sari peste duplicate (echipamentele cu aceeasi serie sau cu acelasi numar de inventar asociate cu locatia selectata nu vor mai fi adaugate/actualizate) sau updateaza/suprascrie duplicatele (echipamentele cu aceeasi serie sau cu acelasi numar de inventar asociate cu locatia selectata vor fi actualizate, iar cele noi vor fi adaugate)

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul Executa (5). Daca doriti sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (6).

      Daca importul a fost efectuat cu succes, vor fi afisate o serie de mesaje ca in imaginea urmatoare:

      mesaje import cu succes

      (1) - numarul total de inregistrari noi importate cu succes (echipamente al caror serii sau numar de inventar nu este asociat cu locatia selectata)

      (2) - numarul total de inregistrari updatate cu succes (echipamente al caror serii sau numar de inventar este asociat cu locatia selectata si au fost actualizate) - in cazul in care a fost selectata optiunea "updateaza/suprascrie duplicatele"

      - numarul total de inregistrari peste care s-a sarit (echipamente al caror serii sau numar de inventar este asociat cu locatia selectata) - in cazul in care a fost selectata optiunea "sari peste duplicate" - aceste echipamente nu au fost actualizate

      (3) - numarul total de inregistrari incomplete/goale peste care s-a sarit - numarul de echipamente care nu au fost adaugate din cauza necompletarii campurilor obligatorii (nume, categorie, serie, nr. inventar, garantie: de la, garantie: pana la, punere in functiune: data)

    5. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate echipamentele disponibile in locatia globala selectata
    6. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate echipamentele din locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa nume si/sau locatie si/sau serie si/sau nr. inventar folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa nume / locatie / serie / nr. inventar / total functionare dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine numele, locatia, seria, numarul de inventar, totalul orelor de functionare si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra echipamentului respectiv, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel echipamente

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide pagina de vizualizare a echipamentului unde sunt afisate toate detaliile despre echipament. In zona 1 sunt afisate cateva detalii despre subansamblele echipamentului iar in zona 2 sunt afisate detaliile din formularul de adaugare/editare. modal vizualizare echipament
    2. Editare - deschide pagina de editare a echipamentului in care in prima parte a paginii sunt listate subansamblele echipamentului, daca exista, iar in a doua parte a paginii sunt listate campurile din pagina de adaugare a echipamentului, doar ca sunt precompletate cu datele existente si in plus mai pot fi facute urmatoarele operatiuni (in functie de capabilitatile utilizatorului):
      1. Adauga un interval de functionare - pentru a adauga o perioada de functionare dati click pe tab-ul "Functionare" (1) apoi dati click pe butonul "Adauga interval de functionare" (2).
        pagina adauga interval de functionare

        Va fi afisat un modal de unde va trebui sa selectati perioada de functionare, sa adaugati valoarea functionarii (aceasta trebuie sa fie un numar real pozitiv cu maxim 2 zecimale), apoi sa dati click pe butonul plus btn. modal adaugare interval de functionare

      2. Adauga un interval de oprire - pentru a adauga un interval de oprire dati click pe tab-ul "Functionare" (1) apoi dati click pe butonul "Adauga interval de oprire" (2).
        pagina adauga interval de oprire

        Va fi afisat un modal de unde va trebui sa selectati perioada in care echipamentul a fost oprit, sa adaugati valoarea opririi (aceasta trebuie sa fie un numar real negativ cu maxim 2 zecimale), apoi sa dati click pe butonul plus btn. modal adaugare interval de oprire

      3. Reseta valorile de functionare ale echipamentului - pentru a reseta valorile de functionare ale unui echipament dati click pe tab-ul "Functionare" (1), apoi dati click pe butonul "Reseteaza valorile de functionare" (2). pagina adauga interval de oprire

      4. Genera/regenera/salva codul QR al echipamentului - daca echipamentul nu are un cod QR generat, va fi afisat butonul "Genereaza QRcode-ul acestui echipament" iar butonul "Descarca QRcode-ul acestui echipament" va fi dezactivat. tab qr code buton descarca dezactivat

        In cazul in care echipamentul are deja un cod QR generat, vor fi afisate butoanele "Regenereaza QRcode-ul acestui echipament" si "Descarca QRcode-ul acestui echipament".

        tab qr code

        La scanarea acestui cod QR sunt afisate informatiile stabilite in setarea "Campuri incluse in codul QR" din pagina "Setari generale". Obligatoriu vor fi afisate numele echipamentului si un link catre urmatoarea pagina:

        pagina start rev

        Din aceasta pagina se pot face urmatoarele operatiuni: deschide pagina de vizualizare a echipamentului, deschide pagina de editare a echipamentului, incepe lucrul la o procedura/ mai multe proceduri (statusul reviziei respective trece din "Programata" in "In lucru" atunci cand se incepe lucrul prima data la una din procedurile reviziei), finaliza lucrul la o procedura/mai multe proceduri (statusul reviziei respective trece din "In lucru" in "Implementata" atunci cand toate procedurile reviziei au fost finalizate). O procedura nu poate fi inceputa/finalizata daca utilizatorul nu are competentele necesare procedurii sau daca procedura a fost inceputa/finalizata deja.

    3. Stergere - sterge echipamentul respectiv. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (1). modal confirmare stergere echipament
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.

Mentenanta preventiva/planificata

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a mentenantelor preventive/planificate, accesati Mentenanta preventiva/planificata din meniul principal.

link mentenanta preventiva

pagina mentenanta preventiva

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - la apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde va trebui sa selectati locatia mentenantei preventive. Dupa ce ati selectat locatia, dati click pe butonul "Executa". In pasul urmator va fi afisat formularul de adaugare mentenanta preventiva: formular adauga revizie preventiva tab1

      Nume (camp obligatoriu) - numele reviziei. In cazul in care a fost bifata optiunea "Repeta revizia/interventia" din tab-ul "Informatii generale", pentru fiecare revizie din perioada selectata la nume mai este adăugat un număr, corespunzător ordinii reviziei.
      Status (camp obligatoriu) - statusul reviziei
      Echipamentul selectat pentru revizie/interventie (camp obligatoriu) - selectati echipamentul pentru care se va efectua revizia, dand click pe butonul buton editare echipament revizie preventiva. La apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde exista 2 posibilitati de cautare a echipamentului:
      selectie echipament revizii pas 1

      1. Cauta dupa nume/serie/nr.inventar - pe masura ce scrieti in acest camp, va fi afisata o lista cu sugestii de echipamente. Selectati un echipament din acea lista, dati click pe butonul "+", apoi dati click pe butonul "Adauga". selectie echipament revizii tab 1 pas 2

        selectie echipament revizii tab 1 pas 3

        selectie echipament revizii tab 1 pas 4

      2. Cauta dupa categorie - dupa ce selectati categoria echipamentului va aparea un select in care sunt listate echipamentele din categoria/subcategoria selectata. Selectati echipamentul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        selectie echipament revizii tab 2 pas 2

        selectie echipament revizii tab 2 pas 3

        selectie echipament revizii tab 2 pas 4

        selectie echipament revizii tab 2 pas 5



      Tab-ul "Informatii generale"
      Tip interventie (camp obligatoriu) - selectati tipul interventiei
      Responsabil (camp obligatoriu) - selectati numele responsabilului
      Data planificarii (camp obligatoriu) - selectati data planificarii
      Revizia intra in alerte inainte cu: - completati cu numarul de zile cu care doriti sa fiti anuntat inainte de revizie/interventie
      Repeta revizia/interventia - bifati aceasta optiune daca doriti ca aceasta revizie sa fie repetata (pentru reviziile repetate consumabilele utilizate si documentele/fisa corectiva nu vor fi adaugate automat)
      Periodicitate - completati intervalul de timp (in zile) la care se va repeta revizia/interventia
      Repeta pana la - introduceti data pana la care doriti sa se repete revizia

      Tab-ul "Diagnostic"
      formular adauga echipament tab2

      Simptoma - selectati simptoma reviziei
      Cauza - selectati cauza reviziei
      Descrierea defectului - completati cu observatiile dorite in legatura cu aceasta revizie

      Tab-ul "Sarcini"
      formular adauga echipament tab3

      Sarcini planificate - completati cu sarcinile planificate pentru aceasta revizie
      Sarcini executate - completati cu sarcinile executate pentru aceasta revizie. La apasarea butonului "Copie sarcinile planificate" sarcinile planificate vor fi copiate in campul "Sarcini executate".

      Tab-ul "Implementare"
      formular adauga echipament tab4

      Cost manopera (LEI) - costul manoperei reviziei. In cazul in care tipul implementarii este interna si au fost completate campurile "Durata interventie" si "Executata de" pentru o procedura, valoarea costului va fi calculata automat (costul interventiei = suma costurilor de interventie ale procedurilor, unde costul interventiei unei proceduri = durata interventiei procedurii * costul per ora al executantului).
      Tip implementare - selectati tipul implementarii (interna - persoana din cadrul companiei sau externa - furnizor)
      In functie de tipul reviziei selectat in tab-ul "Informatii generale", pentru fiecare procedura a tipului respectiv vor fi afisate urmatoarele:
      -Un checkbox pe care va trebui sa il bifati daca procedura respectiva a fost implementata
      -Durata interventie (ore) - completati cu numarul orelor de interventie al procedurii
      -Executata de - selectati executantul reviziei (daca tipul implementarii selectat este "Interna" atunci in acest select vor fi listati toti tehnicienii care au competentele necesare implementarii procedurii, iar daca tipul implementarii este "Externa", atunci vor fi listati toti furnizorii care au competentele necesare implementarii procedurii)
      Fisa corectiva - adaugati fisa corectiva a reviziei

      Tab-ul "Consumabile"
      formular adauga echipament tab5

      Din acest tab puteti adauga consumabilele planificate sau utilizate ale reviziei. Pentru a adauga un consumabil, dati click pe butonul plus btn. La apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde puteti selecta consumabilele necesare. In acest modal exista 2 posibilitati de cautare a consumabilului:
      1. dupa nume/cod (primul tab) - pe masura ce scrieti in campul de cautare va aparea o lista cu sugestii de consumabile. Selectati consumabilul din acea lista, apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        modal selectie material revizii preventive cautare dupa nume/cod pas 1

        modal selectie material revizii preventive cautare dupa nume/cod pas 2

        modal selectie material revizii preventive cautare dupa nume/cod pas 3

      2. dupa categorie (al doilea tab) - pe masura ce selectati categoria si subcategoriile va aparea un select in care sunt listate consumabilele din categoria/subcategoria selectata. Selectati consumabilul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        modal selectie material revizii preventive dupa categorie pas 1

        modal selectie material revizii preventive dupa categorie pas 2

      La apasarea butonului buton copie consumabilele planificate materialele din tabelul de consumabile planificate vor fi copiate in tabelul consumabile utilizate.



      Tab-ul "Documente"
      formular adauga revizie preventiva tab6

      Acest tab contine 2 sectiuni: "Documente tehnice specifice echipamentului", de unde puteti vizualiza documentele tehnice ale echipamentului selectat, si "Documente specifice reviziei", de unde puteti adauga documente in legatura cu aceasta revizie dand click pe butonul plus btn.

      Tab-ul "Video"
      formular adauga revizie preventiva tab7 Din acest tab puteti adauga un video in legatura cu aceasta revizie. Video-ul trebuie sa aiba una din extensiile .mp4, .webm, .ogg si dimensiunea maxima setata in pagina de Configurari->Setari generale.

      Tab-ul "Costuri"
      formular adauga revizie preventiva tab8 In acest tab sunt afisate costurile stabilite anterior: costul materialelor planificate, costul materialelor utilizate, costul implementarii si costul total al reviziei (costul materialelor utilizate + costul implementarii).

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).



    3. Cautare avansata - deschide un modal de unde se pot filtra datele afisate in tabel modal cautare avansata revizie preventiva
    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate reviziile preventive din locatia globala selectata
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate reviziile preventive din locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa data planificarii si/sau data executarii si/sau nume si/sau status si/sau echipament si/sau tip interventie si/sau responsabil folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data executarii / nume / status / echipament / tip interventie / responabil / tip implementare dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data executarii, numele, statusul, echipamentul, tipul interventiei, responsabilul, tipul implementarii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra reviziei respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel revizii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide pagina de vizualizare a reviziei unde sunt afisate toate detaliile despre aceasta modal vizualizare revizie preventiva
    2. Editare - deschide pagina de editare a reviziei in care sunt listate campurile din pagina de adaugare a acesteia, doar ca sunt precompletate cu datele existente (pentru fiecare camp din aceasta pagina exista cate o capabilitate, deci daca utilizatorul nu are o anumita capabilitate, campul va fi dezactivat). Daca o revizie are statusul "Implementata", campurile din aceasta pagina nu mai pot fi editate decat de catre administrator, iar in tab-ul "Implementare" va aparea un buton "Genereaza fisa/procesul verbal de interventie". pagina editare revizie preventiva
    3. Stergere - sterge revizia respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa bifati optiunea "Actualizati stocul pentru consumabilele utilizate" daca doriti sa adaugati inapoi stocul de materiale folosit pentru implementarea reviziei (1), apoi sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (2). modal confirmare stergere revizie preventiva
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.

Mentenanta corectiva/accidentala

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a mentenantelor corective/accidentale, accesati Mentenanta corectiva/accidentala din meniul principal.

link mentenanta corectiva

pagina mentenanta corectiva

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - la apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde va trebui sa selectati locatia mentenantei corective. Dupa ce ati selectat locatia, dati click pe butonul "Executa". In pasul urmator va fi afisat formularul de adaugare mentenanta corectiva: formular adauga revizie corectiva tab1

      Nume (camp obligatoriu) - numele reviziei
      Status (camp obligatoriu) - statusul reviziei
      Echipamentul selectat pentru revizie/interventie (camp obligatoriu) - selectati echipamentul pentru care se va efectua revizia, dand click pe butonul buton editare echipament revizie corectiva. La apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde exista 2 posibilitati de cautare a echipamentului:
      selectie echipament revizii pas 1

      1. Cauta dupa nume/serie/nr.inventar - pe masura ce scrieti in acest camp, va fi afisata o lista cu sugestii de echipamente. Selectati un echipament din acea lista, dati click pe butonul "+", apoi dati click pe butonul "Adauga". selectie echipament revizii tab 1 pas 2

        selectie echipament revizii tab 1 pas 3

        selectie echipament revizii tab 1 pas 4

      2. Cauta dupa categorie - dupa ce selectati categoria echipamentului va aparea un select in care sunt listate echipamentele din categoria/subcategoria selectata. Selectati echipamentul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        selectie echipament revizii tab 2 pas 2

        selectie echipament revizii tab 2 pas 3

        selectie echipament revizii tab 2 pas 4

        selectie echipament revizii tab 2 pas 5



      Tab-ul "Informatii generale"
      Tip interventie (camp obligatoriu) - selectati tipul interventiei
      Responsabil (camp obligatoriu) - selectati numele responsabilului
      Data planificarii (camp obligatoriu) - selectati data planificarii

      Tab-ul "Diagnostic"
      formular adauga revizie corectiva tab2

      Simptoma - selectati simptoma reviziei
      Cauza - selectati cauza reviziei
      Descrierea defectului - completati cu observatiile dorite in legatura cu aceasta revizie

      Tab-ul "Sarcini"
      formular adauga revizie corectiva tab3

      Sarcini planificate - completati cu sarcinile planificate pentru aceasta revizie
      Sarcini executate - completati cu sarcinile executate pentru aceasta revizie. La apasarea butonului "Copie sarcinile planificate" sarcinile planificate vor fi copiate in campul "Sarcini executate".

      Tab-ul "Implementare"
      formular adauga revizie corectiva tab4

      Cost manopera (LEI) - costul manoperei reviziei. In cazul in care tipul implementarii este interna si au fost completate campurile "Durata interventie" si "Executata de" pentru o procedura, valoarea costului va fi calculata automat (costul interventiei = suma costurilor de interventie ale procedurilor, unde costul interventiei unei proceduri = durata interventiei procedurii * costul per ora al executantului).
      Tip implementare - selectati tipul implementarii (interna - persoana din cadrul companiei sau externa - furnizor)
      In functie de tipul reviziei selectat in tab-ul "Informatii generale", pentru fiecare procedura a tipului respectiv vor fi afisate urmatoarele:
      -Un checkbox pe care va trebui sa il bifati daca procedura respectiva a fost implementata
      -Durata interventie (ore) - completati cu numarul orelor de interventie al procedurii
      -Executata de - selectati executantul reviziei (daca tipul implementarii selectat este "Interna" atunci in acest select vor fi listati toti tehnicienii care au competentele necesare implementarii procedurii, iar daca tipul implementarii este "Externa", atunci vor fi listati toti furnizorii care au competentele necesare implementarii procedurii)
      Fisa corectiva - adaugati fisa corectiva a reviziei

      Tab-ul "Consumabile"
      formular adauga echipament tab5

      Din acest tab puteti adauga consumabilele planificate sau utilizate ale reviziei. Pentru a adauga un consumabil, dati click pe butonul plus btn. La apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde puteti selecta consumabilele necesare. In acest modal exista 2 posibilitati de cautare a consumabilului:
      1. dupa nume/cod (primul tab) - pe masura ce scrieti in campul de cautare va aparea o lista cu sugestii de consumabile. Selectati consumabilul din acea lista, apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        modal selectie material revizii corective cautare dupa nume/cod pas 1

        modal selectie material revizii corective cautare dupa nume/cod pas 2

        modal selectie material revizii corective cautare dupa nume/cod pas 3

      2. dupa categorie (al doilea tab) - pe masura ce selectati categoria si subcategoriile va aparea un select in care sunt listate consumabilele din categoria/subcategoria selectata. Selectati consumabilul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        modal selectie material revizii corective dupa categorie pas 1

        modal selectie material revizii corective dupa categorie pas 2

      La apasarea butonului buton copie consumabilele planificate materialele din tabelul de consumabile planificate vor fi copiate in tabelul consumabile utilizate.



      Tab-ul "Documente"
      formular adauga revizie corectiva tab6

      Acest tab contine 2 sectiuni: "Documente tehnice specifice echipamentului", de unde puteti vizualiza documentele tehnice ale echipamentului selectat, si "Documente specifice reviziei", de unde puteti adauga documente in legatura cu aceasta revizie dand click pe butonul plus btn.

      Tab-ul "Video"
      formular adauga revizie corectiva tab7 Din acest tab puteti adauga un video in legatura cu aceasta revizie. Video-ul trebuie sa aiba una din extensiile .mp4, .webm, .ogg si dimensiunea maxima setata in pagina de Configurari->Setari generale.

      Tab-ul "Costuri"
      formular adauga revizie corectiva tab8 In acest tab sunt afisate costurile stabilite anterior: costul materialelor planificate, costul materialelor utilizate, costul implementarii si costul total al reviziei (costul materialelor utilizate + costul implementarii).

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).



    3. Cautare avansata - deschide un modal de unde se pot filtra datele afisate in tabel modal cautare avansata revizie corectiva
    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate reviziile corective din locatia globala selectata
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate reviziile corective din locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa data planificarii si/sau data executarii si/sau nume si/sau status si/sau echipament si/sau tip interventie si/sau responsabil folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa data planificarii / data executarii / nume / status / echipament / tip interventie / responabil / tip implementare dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine data planificarii, data executarii, numele, statusul, echipamentul, tipul interventiei, responsabilul, tipul implementarii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra reviziei respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel revizii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide pagina de vizualizare a reviziei unde sunt afisate toate detaliile despre aceasta modal vizualizare revizie corectiva
    2. Editare - deschide pagina de editare a reviziei in care sunt listate campurile din pagina de adaugare a acesteia, doar ca sunt precompletate cu datele existente (pentru fiecare camp din aceasta pagina exista cate o capabilitate, deci daca utilizatorul nu are o anumita capabilitate, campul va fi dezactivat). Daca o revizie are statusul "Implementata", campurile din aceasta pagina nu mai pot fi editate decat de catre administrator, iar in tab-ul "Implementare" va aparea un buton "Genereaza fisa/procesul verbal de interventie". pagina editare revizie corectiva
    3. Stergere - sterge revizia respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa bifati optiunea "Actualizati stocul pentru consumabilele utilizate" daca doriti sa adaugati inapoi stocul de materiale folosit pentru implementarea reviziei (1), apoi sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (2). modal confirmare stergere revizie corectiva
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.

Mentenanta predictiva

Daca doriti sa deschideti pagina de administrare a mentenantelor predictive, accesati Mentenanta predictiva din meniul principal.

link mentenanta predictiva

pagina mentenanta predictiva

Aceasta pagina contine urmatoarele zone:

  1. O zona de butoane ce sunt afisate in functie de capabilitatile utilizatorului autentificat:
    1. Inapoi - revine la pagina anterioara;
    2. Adauga - la apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde va trebui sa selectati locatia mentenantei predictive. Dupa ce ati selectat locatia, dati click pe butonul "Executa". In pasul urmator va fi afisat formularul de adaugare mentenanta predictiva: formular adauga revizie predictiva tab1

      Nume (camp obligatoriu) - numele reviziei. In cazul in care a fost bifata optiunea "Repeta revizia/interventia" din tab-ul "Informatii generale", pentru fiecare revizie din perioada selectata la nume mai este adăugat un număr, corespunzător ordinii reviziei.
      Status (camp obligatoriu) - statusul reviziei
      Echipamentul selectat pentru revizie/interventie (camp obligatoriu) - selectati echipamentul pentru care se va efectua revizia, dand click pe butonul buton editare echipament revizie corectiva. La apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde exista 2 posibilitati de cautare a echipamentului:
      selectie echipament revizii pas 1

      1. Cauta dupa nume/serie/nr.inventar - pe masura ce scrieti in acest camp, va fi afisata o lista cu sugestii de echipamente. Selectati un echipament din acea lista, dati click pe butonul "+", apoi dati click pe butonul "Adauga". selectie echipament revizii tab 1 pas 2

        selectie echipament revizii tab 1 pas 3

        selectie echipament revizii tab 1 pas 4

      2. Cauta dupa categorie - dupa ce selectati categoria echipamentului va aparea un select in care sunt listate echipamentele din categoria/subcategoria selectata. Selectati echipamentul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        selectie echipament revizii tab 2 pas 2

        selectie echipament revizii tab 2 pas 3

        selectie echipament revizii tab 2 pas 4

        selectie echipament revizii tab 2 pas 5



      Tab-ul "Informatii generale"
      Tip interventie (camp obligatoriu) - selectati tipul interventiei
      Responsabil (camp obligatoriu) - selectati numele responsabilului
      Contor scadent revizie (camp obligatoriu) - introduceti valoarea contorului la care trebuie facuta revizia
      Revizia intra in alerte inainte cu - completati perioada cu care doriti sa fiti anuntat inainte de revizie/interventie
      Repeta revizia/interventia - bifati aceasta optiune daca doriti ca aceasta revizie sa fie repetata (pentru reviziile repetate consumabilele utilizate si documentele/fisa corectiva nu vor fi adaugate automat)
      Periodicitate contor - completati intervalul la care se va repeta revizia/interventia
      Repeta pana la contor - introduceti contorul pana la care doriti sa se repete revizia

      Tab-ul "Diagnostic"
      formular adauga revizie predictiva tab2

      Simptoma - selectati simptoma reviziei
      Cauza - selectati cauza reviziei
      Descrierea defectului - completati cu observatiile dorite in legatura cu aceasta revizie

      Tab-ul "Sarcini"
      formular adauga revizie predictiva tab3

      Sarcini planificate - completati cu sarcinile planificate pentru aceasta revizie
      Sarcini executate - completati cu sarcinile executate pentru aceasta revizie. La apasarea butonului "Copie sarcinile planificate" sarcinile planificate vor fi copiate in campul "Sarcini executate".

      Tab-ul "Implementare"
      formular adauga revizie predictiva tab4

      Cost manopera (LEI) - costul manoperei reviziei. In cazul in care tipul implementarii este interna si au fost completate campurile "Durata interventie" si "Executata de" pentru o procedura, valoarea costului va fi calculata automat (costul interventiei = suma costurilor de interventie ale procedurilor, unde costul interventiei unei proceduri = durata interventiei procedurii * costul per ora al executantului).
      Tip implementare - selectati tipul implementarii (interna - persoana din cadrul companiei sau externa - furnizor)
      In functie de tipul reviziei selectat in tab-ul "Informatii generale", pentru fiecare procedura a tipului respectiv vor fi afisate urmatoarele:
      -Un checkbox pe care va trebui sa il bifati daca procedura respectiva a fost implementata
      -Durata interventie (ore) - completati cu numarul orelor de interventie al procedurii
      -Executata de - selectati executantul reviziei (daca tipul implementarii selectat este "Interna" atunci in acest select vor fi listati toti tehnicienii care au competentele necesare implementarii procedurii, iar daca tipul implementarii este "Externa", atunci vor fi listati toti furnizorii care au competentele necesare implementarii procedurii)
      Fisa corectiva - adaugati fisa corectiva a reviziei

      Tab-ul "Consumabile"
      formular adauga revizie predictiva tab5

      Din acest tab puteti adauga consumabilele planificate sau utilizate ale reviziei. Pentru a adauga un consumabil, dati click pe butonul plus btn. La apasarea acestui buton se va deschide un modal de unde puteti selecta consumabilele necesare. In acest modal exista 2 posibilitati de cautare a consumabilului:
      1. dupa nume/cod (primul tab) - pe masura ce scrieti in campul de cautare va aparea o lista cu sugestii de consumabile. Selectati consumabilul din acea lista, apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        modal selectie material revizii predictive cautare dupa nume/cod pas 1

        modal selectie material revizii predictive cautare dupa nume/cod pas 2

        modal selectie material revizii predictive cautare dupa nume/cod pas 3

      2. dupa categorie (al doilea tab) - pe masura ce selectati categoria si subcategoriile va aparea un select in care sunt listate consumabilele din categoria/subcategoria selectata. Selectati consumabilul apoi dati click pe butonul "+" si pe butonul "Adauga".
        modal selectie material revizii predictive dupa categorie pas 1

        modal selectie material revizii predictive dupa categorie pas 2

      La apasarea butonului buton copie consumabilele planificate materialele din tabelul de consumabile planificate vor fi copiate in tabelul consumabile utilizate.



      Tab-ul "Documente"
      formular adauga revizie predictiva tab6

      Acest tab contine 2 sectiuni: "Documente tehnice specifice echipamentului", de unde puteti vizualiza documentele tehnice ale echipamentului selectat, si "Documente specifice reviziei", de unde puteti adauga documente in legatura cu aceasta revizie dand click pe butonul plus btn.

      Tab-ul "Video"
      formular adauga revizie predictiva tab7 Din acest tab puteti adauga un video in legatura cu aceasta revizie. Video-ul trebuie sa aiba una din extensiile .mp4, .webm, .ogg si dimensiunea maxima setata in pagina de Configurari->Setari generale.

      Tab-ul "Costuri"
      formular adauga revizie predictiva tab8 In acest tab sunt afisate costurile stabilite anterior: costul materialelor planificate, costul materialelor utilizate, costul implementarii si costul total al reviziei (costul materialelor utilizate + costul implementarii).

      Dupa ce ati terminat de facut modificarile, dati click pe butonul "Salveaza" (2). Daca doriti sa nu salvati modificarile facute si sa reveniti la pagina anterioara, dati click pe butonul "Inapoi" (3).



    3. Cautare avansata - deschide un modal de unde se pot filtra datele afisate in tabel modal cautare avansata revizie predictiva
    4. Export - genereaza si descarca un fisier Excel cu toate reviziile predictive din locatia globala selectata
    5. Print - deschide fereastra pentru printarea tuturor elementelor din tabel
  2. Un select ce permite setarea numarului de inregistrari ce vor fi afisate in tabel
  3. Tabelul ce contine toate reviziile predictive din locatia globala selectata. Inregistrarile din tabel pot fi filtrate dupa data executarii si/sau nume si/sau status si/sau echipament si/sau tip interventie si/sau responsabil folosind campurile din primul rand al tabelului si mai pot fi sortate crescator/descrescator dupa contor pana la revizie / contor scadent revizie / data executarii / nume / status / echipament / tip interventie / responsabil / tip implementare dand click pe buton sortare crescator sau pe buton sortare. Fiecare rand al tabelului contine contorul pana la revizie, contorul scadent, data executarii, numele, statusul, echipamentul, tipul interventiei, responsabilul, tipul implementarii si un buton ce deschide un meniu de tip dropdown ce permite efectuarea unor operatiuni asupra reviziei respective, in functie de capabilitatile utilizatorului. meniu dropdown element tabel revizii

    Operatiunile posibile sunt:

    1. Vizualizare - deschide pagina de vizualizare a reviziei unde sunt afisate toate detaliile despre aceasta modal vizualizare revizie predictiva
    2. Editare - deschide pagina de editare a reviziei in care sunt listate campurile din pagina de adaugare a acesteia, doar ca sunt precompletate cu datele existente (pentru fiecare camp din aceasta pagina exista cate o capabilitate, deci daca utilizatorul nu are o anumita capabilitate, campul va fi dezactivat). Daca o revizie are statusul "Implementata", campurile din aceasta pagina nu mai pot fi editate decat de catre administrator, iar in tab-ul "Implementare" va aparea un buton "Genereaza fisa/procesul verbal de interventie". pagina editare revizie predictiva
    3. Stergere - sterge revizia respectiva. Inainte de a fi efectuata stergerea, este afisat un modal in care trebuie sa bifati optiunea "Actualizati stocul pentru consumabilele utilizate" daca doriti sa adaugati inapoi stocul de materiale folosit pentru implementarea reviziei (1), apoi sa confirmati ca doriti sa efectuati stergerea dand click pe butonul "Da" (2). modal confirmare stergere revizie predictiva
  4. O zona ce faciliteaza navigarea intre paginile tabelului folosind butoanele "Precedenta"/"Urmatoarea", "1", "2", "3" etc.